Contacteer stad Antwerpen

Begraafplaats Merksem - Zwaantjeslei

In de vlakte tussen het ziekenhuis Jan Palfijn en het Fort van Merksem vind je één van de meest strakke en moderne begraafplaatsen van Antwerpen.


Locatie

Begraafplaats Merksem Zwaantjeslei

Hedendaagse en duidelijke structuur

Deze begraafplaats heeft een hedendaagse en duidelijke structuur met gelijkvormige, netjes met hagen afgezette perken. Typisch zijn de kleine zerkjes op deze begraafplaats, die zorgen voor een gelijkmatig en ordelijk beeld.

In 2018 kreeg de begraafplaats het natuurperk ‘De Eekhoorns’. Dit is een perk dat een strooiweide en een urnenbos combineert en dat vooral uit bomen en beplanting bestaat.

Toegankelijkheid begraafplaatsen

Mag ik met de auto op de begraafplaats? 

Begraafplaats Merksem Zwaantjeslei is toegankelijk voor auto’s op werkdagen tussen 8 en16 uur. Volg aub deze richtlijnen: 

  • Je rijdt met aangepaste snelheid die rouwenden en bezoekers niet stoort. 
  • Uitvaartstoeten hebben altijd voorrang en mogen niet gehinderd of doorkruist worden. 
  • Je parkeert op de baan en niet in de graskanten. Op deze manier blijven de graskanten mooi en dragen ze bij tot een respectvolle uitstraling van de begraafplaats. 

Zijn er kraantjes op de begraafplaats? 

Op de begraafplaats zijn vorstvrije kraantjes die je het hele jaar door kan gebruiken. Waar? Bekijk het plannetje in onze brochure. De brochurehouders vind je bij de ingang van het dienstgebouw. 

 

Mag ik met de hond op de begraafplaats?
Honden aan de leiband (van maximum 1,5 meter) zijn welkom op de begraafplaatsen.

Openingsuren begraafplaats

Bekijk de openingsuren en contactgegevens van deze begraafplaats 

De achteringang aan de Fortsteenweg (bij de volkstuintjes) is afgesloten op werkdagen vanaf 15.30 uur en in het weekend. Je kan de begraafplaats dan nog steeds verlaten via de hoofdingang.

Blijf op de hoogte
Wil je weten wanneer een rustplaats einde termijn is? Krijg je graag de laatste nieuwtjes over een begraafplaats? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief.