Contacteer stad Antwerpen

Parkeerretributie of parkeervergoeding

Betaalde je geen of te weinig parkeergeld? Vergat je in de blauwe zone een parkeerschijf te leggen? Of parkeerde je met een parkeervergunning voor bewoners buiten je parkeerzone? Dan kan je een parkeerretributie of parkeervergoeding ontvangen. 

2 parkeerwachters wandelen op straat

Betalen of bezwaar indienen

Ben je niet akkoord met je parkeerretributie of parkeervergoeding, of ga je online je betaling doen? Druk dan op start om verder te gaan.

Start

Let op! Valse Antwerpse parkeerboetes in omloop

Stad Antwerpen waarschuwt dat er valse parkeerboetes in omloop zijn, die achter de ruitenwissers van geparkeerde wagens worden gestoken. Op het papiertje met als titel 'Stad Antwerpen parkeerbiljet' staat het logo van de stad en een overschrijvingsformulier voor een bedrag dat voor een bepaalde datum betaald moet worden. Bekijk een voorbeeld

Betaal deze boetes nooit en surf niet naar de vermelde webpagina. Stad Antwerpen verstuurt sinds enkele jaren parkeerretributies en GAS-boetes enkel nog via de post, soms ook voorafgegaan door een bericht aan de overtreder achter de ruitenwisser, maar deze berichten bevatten nooit een uitnodiging tot betaling.

Heb je dergelijke valse boete ontvangen of heb je twijfels over de echtheid van een boete, dan kan je contact opnemen met gas_parkeren@antwerpen.be

 

Ben je niet zeker hoe je de parkeertijd geldig betaalt? Bekijk dan de veelgestelde vragen over betalen van een parkeersessie.

Ik ben niet akkoord met de parkeerretributie of parkeervergoeding die ik gekregen heb

Heb je een parkeerretributie of parkeervergoeding gekregen waar je niet akkoord mee bent? Dan kan je een bezwaar indienen. 

  • Je kan online een bezwaar indienen. Je hebt je nummerplaat en het referentienummer nodig om in te loggen. Deze vind je bovenaan de kennisgeving die je per post hebt ontvangen. Let op, indien je bezwaar voor meerdere retributies of parkeervergoedingen geldt, moet je telkens een apart bezwaar indienen. 

  • Je kan ook een bezwaar indienen via post. Adres: Mobiliteit en Parkeren Antwerpen, Grote Markt 1, 2000 Antwerpen. Vermeld bij je bezwaar je contactgegevens en het referentienummer van je kennisgeving of aanmaning (bovenaan de brief) of voeg een kopie toe. Afhankelijk van de situatie moet je een van onderstaande documenten toevoegen bij je bezwaar.

SituatieNodige documenten
Ik heb aan een parkeerautomaat betaald, maar ontving toch een retributie.Betalingsbewijs bv. bankafschrift (private gegevens mogen onleesbaar gemaakt worden)
Ik heb via app of sms betaald, maar ontving toch een retributie.Betalingsbewijs bv. factuur van de provider, met vermelding van het kenteken (private gegevens mogen onleesbaar gemaakt worden) of ticket van de automaat
Ik reed met een vervangwagen, maar heb een parkeervergunning voor mijn eigen wagen die in herstelling was.Factuur van de garage waaruit blijkt dat je wagen op het moment van de parkeerretributie in herstelling was en de huur- of gebruiksovereenkomst van de vervangwagen, met vermelding van de nummerplaat van de vervangwagen en begin- en einddatum van het gebruik.
Ik legde mijn parkeerkaart voor personen met een handicap zichtbaar in het voertuig.Kopie van beide zijden van de kaart
Ik had een toelating voor een tijdelijk parkeerverbod.Bevestiging van de stad van je tijdelijk parkeerverbod
Ik heb een geldige parkeervergunning.Bewijs van je parkeervergunning (via parkeervergunningen.antwerpen.be)
Ik heb mijn parkeerretributie reeds betaald.Betalingsbewijs bv. bankafschrift (private gegevens mogen onleesbaar gemaakt worden)

Lees meer