Contacteer stad Antwerpen

Ondersteuning voor aanpassing aan woning van een Hobokense senior

Senioren die kleine of grote aanpassingen doen in hun woning waardoor ze langer en veiliger thuis kunnen blijven wonen, kunnen hiervoor een tussenkomst aanvragen aan het district.

Koppel dat een hulpverlener een hand geeft

Iedereen wil graag zo lang mogelijk in zijn eigen huis of appartement blijven wonen. Met de jaren kan dit moeilijker worden. De trap op en af gaan, een bad nemen of je omkleden: het gaat niet meer zo vlot. Een ongeluk of slechte val is dan snel gebeurd.

Beperk de risico's door je woonomgeving veiliger te maken. Dat kan met structurele aanpassingswerken, zoals de installatie van een traplift of handvaten in de badkamer en het toilet. Maar kleine vaste hulpmiddelen, zoals een douchezitje, maken eveneens een wereld van verschil. Dit kan al gauw een flinke hap uit je budget zijn. 

Het district komt hierin onder bepaalde voorwaarden tegemoet met een tussenkomst van maximum 350 euro per aanvraag. Je mag de gemaakte kosten slechts éénmalig inbrengen.

Het Zorgbedrijf Antwerpen of een ergotherapeut van uw mutualiteit kunnen bevestigen of er werken noodzakelijk zijn. Lees in de folder onderaan de voorwaarden.

Hoe vraag ik een premie aan?

  • Bekijk zorgvuldig de voorwaarden en het reglement om te weten te komen of je in aanmerking komt. Vul een aanvraagformulier in en voeg de nodige bewijsstukken toe.  
  • Voeg daarbij het gevraagde attest van de ergotherapeut.
  • Mail het dossier naar de seniorenconsulente of breng het binnen in het districtshuis.

Meer info

seniorenconsulent Hoboken
Kasteel Sorghvliedt, Marneflaan 3
tel. 03 338 30 63
HO_senioren@antwerpen.be

Lees meer