Contacteer stad Antwerpen

Aanvraag publieke laadpaal

Woon je in Antwerpen en rijd je met een elektrische wagen? Dan kan je een aanvraag indienen voor een publieke laadpaal in jouw buurt.

Laadpunt Elektrische wagen

Vraag hier je laadpaal aan

Aanvragen

Voorwaarden

 • Je bent gedomicilieerd of je werkt (minimaal 24u per week) in de stad Antwerpen.

 • Je hebt niet de mogelijkheid om een laadpunt te voorzien op eigen terrein. Je hebt dus geen oprit, garage, autostaanplaats, parking... aan je woning of werkplek.

 • Je hebt een batterij-elektrische wagen of een plug-in hybride elektrische wagen of je hebt er een besteld. Ook leasevoertuigen komen in aanmerking.

 • Er is nog geen publiek of semipubliek laadpunt binnen een straal van 250 meter van je woning of werkplek.

 

Publieke laadpalen in Antwerpen

Je kan jouw voertuig in tussentijd opladen aan een van de publieke laadpalen in Antwerpen. Op het stadsplan hieronder vind je een overzicht van de laadpalen.

Marker

Extra info privaat laden op eigen terrein

 • Indien je beschikt over eigen parkeergelegenheid zoals een garage of een oprit, kan je een private laadpaal laten inrichten en jouw elektrische auto opladen op eigen terrein Je hoeft daarvoor geen formaliteiten zoals vergunningen of aanvragen te regelen om een wallbox aan de eigen gevel te installeren. Mogelijks komt je werkgever zelfs tussen in de kosten als je een bedrijfswagen hebt.
   
 • Opladen via een private laadpaal is enkel mogelijk indien je je auto ook op eigen terrein kan parkeren. Het is niet toegelaten een laadkabel over het voetpad of fietspad te leggen of te spannen. Dat verhindert een vlotte doorgang van het openbaar domein. Ook het gebruik van kabelgoten of zwevende laadarmen is verboden.
   
 • Parkeer je in een buurtparking? Mogelijk vind je ook daar een oplaadpunt. Informeer ernaar.

 

Meer weten over het opladen van elektrische auto's?

Op de website van Slim naar Antwerpen vind je alle mogelijkheden over privaat en publiek laden.

Lees meer