Contacteer stad Antwerpen

GAS-boete voor foutparkeren

Overtreding stilstaan en parkeren - gemeentelijke administratieve sanctie

Foutgeparkeerde wagens leiden tot gevaarlijke situaties voor andere weggebruikers. De Stad Antwerpen heeft daarom een aantal regels over stilstaan en parkeren opgenomen in de Politiecodex. Wie deze regels overtreedt, riskeert een gemeentelijke administratieve geldboete, de zogenaamde GAS-boete.

Parkeerwachter schrijft op een GAS-flyer

Let op! Valse Antwerpse parkeerboetes in omloop

Stad Antwerpen waarschuwt dat er valse parkeerboetes in omloop zijn, die achter de ruitenwissers van geparkeerde wagens worden gestoken. Op het papiertje met als titel 'Stad Antwerpen parkeerbiljet' staat het logo van de stad en een overschrijvingsformulier voor een bedrag dat voor een bepaalde datum betaald moet worden. Bekijk een voorbeeld

Betaal deze boetes nooit en surf niet naar de vermelde webpagina. Stad Antwerpen verstuurt sinds enkele jaren parkeerretributies en GAS-boetes enkel nog via de post, soms ook voorafgegaan door een bericht aan de overtreder achter de ruitenwisser, maar deze berichten bevatten nooit een uitnodiging tot betaling.

Heb je dergelijke valse boete ontvangen of heb je twijfels over de echtheid van een boete, dan kan je contact opnemen met gas_parkeren@antwerpen.be

 

Hieronder vind je een antwoord op de meest gestelde vragen over de GAS-boetes voor wie foutief stilstaat of parkeert. Informatie over algemene GAS-boetes (bv voor sluikstorten) vind je via deze link.

Lees meer