Contacteer stad Antwerpen

Aanvraag werken of verhuizingen in de Diamantwijk

Voor werken in de Diamantwijk (Hovenierstraat, Schupstraat of Rijfstraat) gelden bijzondere voorschriften en procedures. Wil je een deel van de rijweg innemen in één van deze straten voor werken of een verhuizing, of wil je toegang aanvragen tot de voetgangerszone in de Diamantwijk? Lees dan onderstaande informatie grondig door.

Hovenierstraat

Toestemming van de lokale politie voor je een aanvraag indient

  • Voor je jouw aanvraag indient, moet je toestemming vragen per mail bij de lokale politie Antwerpen – sectie Diamant – diamant@politie.antwerpen.be

  • Geef volgende gegevens door: naam en gsm-nummer van de verantwoordelijke van de werken + een plan en afmetingen van de plaats waar de parkeerborden zullen geplaatst worden.

  • Pas als je een toestemming ontvangen hebt van de lokale politie, kan je een aanvraag indienen voor een tijdelijk parkeerverbod, werk met beperkte signalisatie bij een tijdelijke inname van fietspad of voetpad, of een toegang tot de voetgangerszone in de Diamantwijk. Voeg dan de verkregen toestemming bij jouw aanvraag.

Voorschriften tijdens de werken

  • Je moet een container altijd afdekken in de Diamantwijk. De politie kan je verplichten om de container elke avond te laten ophalen.

  • In de Diamantwijk moet je altijd voldoende doorgang voorzien voor waardetransporten, hulpdiensten en militaire voertuigen. De ingangen van de garages mogen nooit geblokkeerd worden. 

  • Voertuigen die de Diamantwijk binnenrijden voor een levering, moeten zich eerst aanmelden op www.ada-security.be.

  • Een levering is enkel mogelijk tussen 7 en 10 uur. Als dit door omstandigheden niet kan, moet je hiervoor vooraf toestemming aanvragen.

Meer info

Voor meer informatie over werken in de Diamantwijk kan je terecht bij de lokale politie op het nummer 03/432 16 28.

Lees meer