Contacteer stad Antwerpen

Bist: prairietuin

De gezinswandeling 'Op stap met WiBi' neemt overal in Wilrijk plekjes onder de loep die groen, leuk én bijvriendelijk zijn. In de prairietuin op de Bist groeien heel wat planten die veel bijen aantrekken.

Op de Bist werd gekozen om een prairietuin aan te leggen met bijvriendelijke vaste planten zoals Artemisia (Alsem), Helenium (zonnekruid), Solidago (Guldenroede),… maar ook in het voorjaar verschijnen hier al bloemen als Narcissen en tulpen.

In een prairietuin worden tientallen verschillende soorten planten, grassen en bloemen aangeplant op een zodanige manier dat er een natuurlijk evenwicht ontstaat. Bovendien garandeert de plantenmix vijf tot zes keer per jaar een wisselend uitzicht qua kleur en structuur.

Een prairietuin is relatief onderhoudsarm, op voorwaarde dat de plantenkeuze doordacht is. Het grootste onderhoud gebeurt in de winter. Dan wordt de dorre beplanting afgemaaid en vlak daarna verschijnen reeds de eerste bloembollen.

In deze prairietuin is niet enkel gekozen voor sterke, kleurrijke planten maar is er ook gekeken of de planten een grote aantrekkingskracht hebben op bijen.

 

Een bij in de prairietuin.

Op naar de volgende locatie!

  • Wandel het evenementenplein over en steek de Heistraat over aan het zebrapad.
  • Wandel vervolgens de Sint-Bavostraat in.
  • U loopt voorbij de Sint-Sebastiaanstraat (aan uw linkerkant) en de Steytelincklei (rechts) richting de Sint-Bavokerk.
  • Ter hoogte van de ingang van de Sint-Ursulaschool wandelt u rechts het park binnen. 
  • In het park neemt u aan de vijver het geasfalteerde pad rechts. Wandel verder tot aan de volgende infozuil.

 

Lees meer