Contacteer stad Antwerpen

Buurtbomen in Merksem

Staan er bomen in je straat? Dan kan je de boomspiegels verfraaien met allerlei lage planten. Je kan dit ook samen met je buren doen. Lees hoe je een boom kan adopteren en waar je rekening mee moet houden.

een buurtboom met beplante boomspiegel

Wat is een Buurtboom?

Bomen staan meestal in een afgebakende zone. Die zone noemen we de boomspiegel en kan beplant worden voor een nog groener uitzicht. Buren die een boomspiegel aanplanten en onderhouden, bevestigen een boomlintje aan de stam van de boom. Op die manier wordt zichtbaar gemaakt dat het om een buurtboom gaat.

Welke ondersteuning kan je aanvragen?

Elke inwoner van Merksem kan een buurtboom aanvragen. 

Als er geen rooster in de boomspiegel ligt kan je gewoon aan de slag. Je kan een mailtje sturen naar buurtmakers.merksem@antwerpen.be  en een medewerker zal je een lintje bezorgen zodat de groendienst ziet dat jij de boomspiegel zelf onderhoudt.

Als er een rooster in de boomspiegel ligt moet je eerst navragen of deze kan worden weggehaald. Je mag nooit op eigen initiatief een boomrooster verwijderen! In sommige gevallen is deze noodzakelijk voor de doorgang van rolwagengebruikers of de stabiliteit van het voetpad. Je vraagt dit na door een mailtje te sturen naar buurtmakers.merksem@antwerpen.be. Als het kàn zal de groendienst de rooster verwijderen en ontvang je een boomlintje.

Meer info

Contacteer onze medewerker met al je vragen en ideeën.

Lieve Smolders
03 338 72 00 | buurtmakers.merksem@antwerpen.be 
telefonisch bereikbaar en afspraak mogelijk op maandag, dinsdag en donderdag

antwerpen.be/nl/overzicht/ecohuis-antwerpen/nieuws 

Dit artikel is gedeeld door