Contacteer stad Antwerpen

Beleef je buurt

Ken jij ‘Beleef je buurt’ al? Je kan het als inwoner, bewonersgroep of vereniging een financiële ondersteuning krijgen om jouw buurt te laten bruisen. Een buurtfeest, een optreden, een opruimactie of een groenere straat… de mogelijkheden zijn eindeloos.

Beleef je buurt

 

'Beleef je Buurt'

Ontdek inspirerende tips om jouw wijkactiviteiten een leuke sportieve, speelse, groene of buurtgerichte invulling te geven. 

Geen idee hoe je jouw aanvraag start of ben je op zoek naar originele tips? In elke postcode van district Antwerpen vind je een buurtcoach. Bij deze persoon kan je terecht om jouw idee of initiatief te bespreken. De buurtcoaches willen je graag inspireren en ondersteunen. Dat kan op afspraak, door een e-mail te sturen naar buurtcoaches@antwerpen.be.

  • Straatfeest: iedereen zorgt voor een hapje. Wat muziek erbij, enkele vlaggen en slingers en het is feest.Sportkoffers, grime, reuzespelen, straatbibliotheken,… Ontdek wat het beste past bij jouw straat.
  • Activiteit of evenement en projecten: alle korte en langdurige initiatieven waar zowel buurtbewoners als andere inwoners uit het district welkom zijn, krijgen ondersteuning. Wil jouw vereniging zich op de kaart zetten in de buurt? Organiseer een leuk evenement of een originele actie en leer zo de mensen uit je omgeving beter kennen. Het district ondersteunt jouw vereniging met een subsidie.

  • Geveltuinen, boomvakken, groenslingers of een regenton? Maak van jouw straat een groene, fleurige straat waar het gezellig thuiskomen is. District Antwerpen ondersteunt de groenacties met een plantenpakket. www.buurtinbloei.be

  • Buurtboost: hoe kan je samen werken aan een aangename straat? Dat kan via de Buurtboost! Ook scholen en verenigingen die hun omgeving zwerfvuilvrij maken kunnen hier een toelage voor krijgen!

  • Speelstraten: zou het niet fijn zijn als alle kinderen uit de straat elkaar kennen en samen kunnen spelen? Vraag daarom een speelstraat aan. Dan kunnen ze veilig ravotten, vlak voor de deur.

Meer weten?

www.districtantwerpen.be/subsidies