Contacteer stad Antwerpen

Wilrijk aan zet - Schoolstraten

schoolstraat


Wat is een schoolstraat ?

Een schoolstraat is een straat die aan het begin en het einde van de schooldag een half uurtje wordt afgesloten. Met uitzondering van hulp- en nutsdiensten is geen gemotoriseerd verkeer toegelaten. De straat is enkel toegankelijk voor voetgangers en fietsers. Bewoners kunnen de straat steeds uitrijden, maar niet inrijden. 
 

Waar worden de schoolstraten gerealiseerd?

Volgende scholen engageren zich om een schoolstraat te realiseren:

Wie werkt er aan mee?

De schoolstraten zijn een project van de deelnemende scholen en hun vrijwilligers, het district Wilrijk en de stad Antwerpen
 

Word mee verkeersvrijwilliger

Verkeersvrijwilligers ijveren mee voor de verkeersveiligheid en verkeersvaardigheid van leerlingen, in en rond de school, maar ook op weg van en naar school. 

Om meteen een misverstand uit de wereld te helpen: verkeersvrijwilligers zijn niet perse gemachtigd opzichters. Verkeersvrijwilliger ben je sneller dan je denkt! Als je af en toe een handje toesteekt in de school  (bv. tijdens de verkeersweek of bij de begeleiding van de kinderen), dan ben je er al een.

Zin om verkeersvrijwilliger te worden ?
Neem contact op met de school of met de dienst communicatie en participatie van het district Wilrijk, tel: 03 338 53 58 of via participatie.wilrijk@antwerpen.be

Ga zeker ook een kijkje nemen op www.verkeersouders.be.

 

Lees meer

Dit artikel is gedeeld door