Contacteer stad Antwerpen

Trage wegen zetten Antwerpenaren in beweging

Wandelen en fietsen zijn de meest laagdrempelige en toegankelijke manieren van bewegen. Investeren in actieve verplaatsingen komt de gezondheid van iedere burger en bezoeker ten goede. En dat niet alleen. Een fijnmazig netwerk van wegen voor voetgangers en fietsers draagt ook bij aan het klimaat, de groenbeleving, kindvriendelijke ruimte, duurzame mobiliteit en zoveel meer.

Een oudere vrouw wandelt op een trage weg tussen een appartementsgebouw en groen

Ontdek de meer dan 600 km trage wegen in Antwerpen

  • Raadpleeg hier de tragewegenkaart van Antwerpen.
  • Verken een kant- en klare wandelroute. Je kan kiezen uit een lokale wandellus of een stadsbrede route. Je kiest een vertrekpunt en wandelt naar een eindpunt aan de andere kant van de stad. Die begin- en eindpunten zijn haltes van het openbaar vervoer zodat je na de wandeling weer makkelijk naar huis kan.
  • Gebruik de routeplanner van Slim naar Antwerpen bij het plannen van je route. Die toont je de beste wandelroutes. Daarnaast krijg je bij alle routes een schatting van de prijs, het calorieverbruik en het aantal stappen te zien. Als je bij de filters enkel ‘wandelen’ aanvinkt, kan je kiezen uit twee routes.  De autoluwe route brengt je zoveel mogelijk langs parken, woonerven en wegen met weinig autoverkeer.

Werk mee

  • Trage wegen zijn dynamisch. Er komen trage wegen bij maar ze kunnen ook weer verdwijnen. Heb jij een advies over een trage weg in je buurt? Dan kan je die nu online met ons delen.
  • De toolbox is een inspiratieboekje vol acties, instrumenten en ingrepen die burgers, collectieven, ondernemers, ontwerpers en beleid ondersteunen om trage wegen te activeren tot echte stadsmakers.

Aan de slag met de adviezen

Trage wegen vzw inventariseerde samen met Regionaal Landschap De Voorkempen alle trage wegen van de stad en deed verbetervoorstellen. Dit resulteerde in een stadsbrede nota en veertien lokale nota’s. Klik op de locatie waarvan je de resultaten wil bekijken. 

Kan je dit niet lezen? Stuur dan een mail naar tv_sportinga_strategie@antwerpen.be.

Dit artikel is gedeeld door