Contacteer stad Antwerpen

Wilrijk jaagt op zwerfvuil tijdens World Cleanup Day

Tijdens World Cleanup Day, op zaterdag 21 september 2024, jaagt heel Wilrijk op zwerfvuil. Met het gezin, de buren, de vereniging of onder vrienden: iedereen is welkom om die dag even op pad te gaan, gewapend met grijper en vuilniszak. Breng die dag ook zeker een bezoekje aan de Bist. Je kan er mooie prijzen winnen in ruil voor je zak met zwerfvuil.

Een groep vrijwilligers in Wilrijk poseert met afvalgrijpers en afvalzakken voor zwerfvuil tijdens de World Cleanup Day
Het logo van World Cleanup Day

Wereldwijde actie ook in Wilrijk

World Cleanup Day is een jaarlijkse wereldwijde burgeractie om het probleem van zwerfvuil aan te pakken door het organiseren van opruimacties. Dit jaar vindt de actie plaats op zaterdag 21 september.

Ook Wilrijk springt dit keer massaal op de kar. 's Vrijdags zetten de bedrijven van Handel & Industrie Wilrijk al hun beste beentje voor op het bedrijventerrein. Op zaterdag 21 september is het dan de beurt aan de bewoners.

 

Vier mee op de Bist en win prijzen

Het district en de stad belonen hun afvalhelden met een feestje. Op de Bist wordt al het ingezamelde zwerfvuil verzameld in grote containers. Je kan er vanaf 10.00 uur ook zelf je rode vuilniszak inleveren. Maar tussen 13.00 en 16.00 uur gebeurt er nog meer. Meer informatie volgt tegen 1 juni.

 

Meer info over World Cleanup Day in Wilrijk:

 

Meer info over Straatvrijwilligers:

De Wilrijkse World Cleanup Day is een initiatief van het district Wilrijk en de stad Antwerpen in samenwerking met Handel & Industrie Wilrijk, ISVAG en Kärcher.

Lees meer

Ook interessant

Dit artikel is gedeeld door