Contacteer stad Antwerpen

Kunst voor de Stadswaag

In maart starten de werken aan Stadswaag en de omliggende straten. Als onderdeel van de vernieuwing krijgt kunst een prominente plaats op  het plein. In de plaats van een standbeeld, gemaakt door één kunstenaar, nodigen we buurtbewoners, studenten en meerdere kunstenaars uit om samen een collectief kunstwerk te maken. Hiermee wordt ook de band aangehaald tussen de wijk en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. 

Wat gaat het nieuwe kunstwerk worden?

Dat weten we nu nog niet. Dit wordt samen vormgegeven in het traject ‘Studio Stadswaag’. Het wordt begeleid door het stedelijk studieplatform Stadsform, de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en Universiteit Antwerpen in opdracht van de Vlaamse Gemeenschap en district Antwerpen.

Workshop op 26 maart

Wil je samen met bewoners, studenten en kunstenaars nadenken over het nieuwe kunstwerk? Kom dan naar de workshop op 26 maart - iedereen is welkom.

Voor meer informatie kan je de eerdere gespreksavonden over het plein en de kunstintegratie bekijken op www.stadsform.be/studiostadswaag. Hier vind je ook inspirerend beeld en tekst over de geschiedenis van de Stadswaag.

Studio Stadswaag: workshop

  • Dinsdag 26 maart, van 19 tot 21 uur
  • Stadsform, Stadswaag 6, 2000 Antwerpen
  • Gratis - inschrijven is niet nodig

Voor informatie over de vernieuwing van het plein en de omliggende straten kan je hier terecht:

Lees meer

Ook interessant

Dit artikel is gedeeld door