Contacteer stad Antwerpen

Regenpijp aansluiten op rioleringsnetwerk

Hoe sluit je op een reglementaire manier je regenpijp aan op het rioleringsnetwerk van de stad? Komt de afvoer van je regenpijp rechtstreeks uit op het voetpad, zodat jouw regenwater uitstroomt over de stoep? Dan dien je deze afvoer aan te sluiten op het rioleringsnetwerk. De afvoer dient bij voorkeur op de eigen huisriolering te worden aangesloten.

Hoe dient dit te gebeuren?

Bij voorkeur via een inpandige aansluiting boven straatniveau. Voor deze werkzaamheden hoef je geen melding te doen bij de stad.

Wat te doen wanneer een inpandige aansluiting boven straatniveau niet mogelijk is?

Dan dien je deze inpandige aansluiting onder straatniveau uit te voeren. Omdat je hiervoor een deel van het voetpad dient open te breken, moet je dit melden. Hiervoor dien je de procedure te volgen.

Belangrijk is dat je het formulier plaatsbeschrijving voor de werken ingevuld aan de stad bezorgt. Vergeet hierbij niet te vermelden dat jouw aanvraag betrekking heeft op een ‘aansluiting regenpijp’ in de rubriek ‘Voorafgaande opmerkingen’.

 

Opgelet: het puntgraafwerk in het voetpad moet gebeuren ter hoogte van de plaats waar de regenpijp inpandig kan worden aangesloten op de huisaansluiting.

Wat te doen wanneer de aansluiting niet inpandig kan gebeuren?

Dan dient de aansluiting ondergronds te gebeuren op de openbare hoofdriolering. Hiervoor moet je contact opnemen met de firma water-link.

 

Contactgegevens water-link​:

water-link.be

Mechelsesteenweg 66, 2018 Antwerpen

078/35.35.09 (8:00-12:00 en 13:00-16:00)