Contacteer stad Antwerpen

Bureauwerk combineren met buitenwerk? Word parkeerwachter

Hou je van klantencontact en afwisseling in je job? Dan is parkeerwachter misschien iets voor jou. Alex doet de job nu 3 jaar en vertelt je meer.


Alex, parkeerwachter

“De job van parkeerwachter is enorm gevarieerd. Je hebt veel klantencontact, en werkt afwisselend buiten in heel Antwerpen en binnen aan je bureau.

We controleren niet alleen maar op betalend of foutief parkeren. We informeren burgers over het parkeerbeleid. En we vertellen hen op welke manieren ze parkeergeld kunnen betalen. Het digitale aspect in onze job is de laatste jaren belangrijker geworden. We rijden rond met een scanwagen die nummerplaten scant, werken aan ons bureau om beelden te analyseren, rijden met een scooter of fiets om ter plaatse digitaal te controleren …”

 

Kom meer te weten over de job van parkeerwachter en hoe je moet solliciteren.

Opleiding voor nieuwe parkeerwachters

  1. Als nieuwe collega start je met een opleiding. De eerste week krijg je meer informatie over het mobiliteits- en parkeerbeleid: wanneer is een voertuig verkeerd geparkeerd, wanneer deel je een retributie uit …
  2. In de tweede week ontdek je samen met een collega-parkeerwachter de job op het terrein: handhaving in een blauwe zone, nummerplaten scannen, beelden analyseren aan je bureau…
  3. Daarna start je als volwaardige collega. Vanaf dan krijg je een vaste buddy bij wie je altijd terecht kan met je vragen. Uiteraard kan je ook terecht bij alle andere collega’s.

Je moet mondig en flexibel zijn

“Om deze job goed uit te voeren, moet je mondig en assertief  zijn. Bijvoorbeeld voor burgers die een boete krijgen voor foutparkeren. Sommigen willen onderhandelen om de boete niet te moeten betalen. 

Daarnaast wordt er flexibiliteit van je verwacht. We werken ’s morgens, ’s avonds en op zaterdag. Af en toe wordt er gewerkt op zon- en feestdagen Je ontvangt je planning wel minstens 3 maanden op voorhand, zodat je je agenda goed kan inplannen.”

Een grote familie van een 50-tal collega’s

“Onze afdeling bestaat momenteel uit 4 teams met 1 afdelingschef. Elk team bestaat uit 1 teamleider en 12 parkeerwachters. Hoe ik de sfeer in ons team zou omschrijven? Ik zeg altijd, thuis heb ik een kleine familie, en op het werk voel ik me in één grote familie. Onze ploeg hangt hard aan elkaar, iedereen is enorm collegiaal.

En een extra pluspunt in deze job: je leert Antwerpen beter kennen. Dankzij deze job ontdekte ik bijvoorbeeld de wijk ’t Groen Kwartier. Het is er zo mooi en gezellig. In mijn vrije tijd ga ik er nu regelmatig naartoe.”

Solliciteren

Wil jij graag de nieuwe collega worden van Alex? Solliciteer dan nu voor 'Parkeerwachter'. Bekijk de vacature.