Het stadspark biedt voor elk wat wilsSwa De Heel

Stadspark

Het Stadspark is even divers als Antwerpen zelf. Skatende jongeren komen er even graag als ouderen. Meisjes in bikini liggen er te zonnen naast gesluierde vrouwen. Dit park biedt voor elk wat wils, het hele jaar door.

De allerkleinste Antwerpenaren kunnen zich volop uitleven in de grote speeltuin waar de schommels en wipwappen nooit stilstaan. Voor acrobatische jongeren en hun bewonderaars is er een speciaal skatepark ingericht. Het Stadspark is ook populair bij joggers die hier in alle vroegte komen lopen. Doorheen het jaar vindt er regelmatig een evenement plaats, zoals de Dag van Vlaamse Gemeenschap. En niet te vergeten de drukbezochte rommelmarkt.

Het Stadspark is één van de weinige glooiende plekjes in de stad, en is ontworpen in een typisch Engelse landschapsstijl. Dat was echt mode toen het park werd aangelegd aan het eind van de 19de eeuw. Aan de ingang op de hoek van de Van Eycklei en de Rubenslei herinnert een indrukwekkend monument aan de slachtoffers uit de Eerste Wereldoorlog.

Praktische informatie

Grootte: 11 hectare 14 are
Locatie: het Stadspark ligt in het centrum van Antwerpen aan de Rubenslei, Quinten Matsijs en de Van Eycklei.

Leaflet | Esri, NAVTEQ, DeLorme, Stad Antwerpen

Verwante info:

Dit artikel is gedeeld door