De fonteinen zijn op zomerse dagen een bron van speelvreugdeSwa De Heel

Park Spoor Noord

Park Spoor Noord is in korte tijd uitgegroeid tot een van de populairste plekken van Antwerpen. Het park wordt intensief gebruikt door buurtbewoners, sporters en verenigingen maar dankzij de openheid is er genoeg ruimte voor iedereen.

In Park Spoor Noord kunt u uw energie altijd kwijt. Is het niet op het basketbalveld, dan wel aan de pingpongtafels. Of neem uw eigen frisbee of badmintonrackets mee. Voor skaters en bmxers is er een naadloze skatebowl aangelegd met een fullpipe. Wie het liever rustig aan doet kan terecht op de petanquebaan.

Houdt u meer van bourgondisch sporten, dan kunt u uw meegebrachte biefstukken bakken op één van de openbare barbecues. Kom wel op tijd, want met mooi weer zijn ze snel bezet. Of laat u verwennen in de zomerbar, waar u een ruime keus hebt aan salades en vers gemaakte pizza’s. De spuwende fonteinen zijn een sensatie voor kinderen. Terwijl zij zich eindeloos nat spetteren, leunt u lui achterover in uw strandstoel, met een cocktail in de hand.

Historiek

In 2005 startte de aanleg van het stedelijk landschapspark Park Spoor Noord op de terreinen van het voormalig spoorwegemplacement. Drie oude spoorweggebouwen en twee beschermde watertorens zijn nog enkel overblijfselen.

Praktische informatie

  • Locatie:Den Dam, Schijnpoort
  • Grootte: 17 hectare
Leaflet | Esri, NAVTEQ, DeLorme, Stad Antwerpen

Verwante info:

Dit artikel is gedeeld door