Contacteer stad Antwerpen

De fonteinen zijn op zomerse dagen een bron van speelvreugdeSwa De Heel

Park Spoor Noord

Park Spoor Noord is een van de populairste plekken van Antwerpen. Het grote park in Antwerpen Noord is een oase om te ontspannen, sporten of te spelen. Buurtbewoners, sporters en verenigingen maken er intensief gebruik van. 

In Park Spoor Noord is genoeg open ruimte voor iedereen. Er zijn veel mogelijkheden voor sport en spel. Zo  zijn er pingpongtafels, een petanquebaan, een basketbalveld, een cricketkooi... En heel veel gazon! Tip: breng je frisbee of badmintonrackets mee. 

Voor skaters en bmxers is er een naadloze skatebowl met een full pipe. Wie het liever rustig aan doet kan terecht op de .

Zomerbar

Er is een gezellige zomerbar onder de hangar, met zitplaatsen in zowel de zon als de schaduw. Ernaast ligt een waterspeelplek. De spuwende fonteinen zijn een sensatie voor kinderen. Terwijl zij zich nat spetteren, leun jij achterover in een strandstoel in de zomerbar. Verfrissend voor jong en oud!

Even genoeg van het water? Dan kunnen de kinderen verder spelen in de grote klimspin naast de fonteinen. 

Toegang

Het park is enkel toegankelijk voor voetgangers en fietsers. Er staan verdwijnpalen aan de Halenstraat en de Kempenstraat. Wie toch in het park moet zijn met een voertuig (verhuis, sporadische grote leveringen, verbouwwerken, evenementen), kan een toelating aanvragen via de website van Parkeren & Mobiliteit. Vraag deze toelating op voorhand aan.

Praktische informatie

  • Locatie: Den Dam, Schijnpoort, Seefhoek
  • Grootte: 17 hectare

Barbecue?

Het is niet toegestaan om een barbecue te gebruiken in Park Spoor Noord. Dit verbod geldt voor de gehele publieke ruimte van stad Antwerpen. Er zijn geen openbare barbecueplekken beschikbaar. Wil je meer weten? Raadpleeg de Politiecodex.

Evenementen

Wil je een evenement in Park Spoor Noord organiseren? 
Bekijk de mogelijkheden op www.antwerpen.be/evenement-organiseren.

Wil je gebruik maken van de buurtsporthal Parkloods of van Platform Spoor Noord (zomerbar)?
Dan vind je de contactgegevens op Zaalzoeker. Of contacteer Bar Noord

Historiek

Landschapspark Park Spoor Noord werd in 2005 aangelegd op de terreinen van het voormalig spoorwegemplacement. Je vindt er nog 3 oude spoorweggebouwen en 2 beschermde watertorens.

Meer info

Heb je vragen? Neem contact op met het team Publieke Ruimte van district Antwerpen. Mail naar participatie.2060@antwerpen.be

 

Leaflet | Esri, NAVTEQ, DeLorme, Stad Antwerpen

Verwante info:

Dit artikel is gedeeld door