Contacteer stad Antwerpen

Pop-Up Bredabaan: 14 starters in 8 pop-upshops van 16 april t/m 3 juli 2016

Van zaterdag 16 april tot zondag 3 juli namen 14 startende ondernemers met een hart voor Merksem hun intrek in 8 leegstaande panden. Ze gingen daarvoor nieuwe samenwerkingen aan met collega-ondernemers alsook met de eigenaars van deze handelspanden op de Bredabaan.

Tijdens Pop-Up Bredabaan kon je kennismaken met hun passie, creativiteit en originele aanbod. De pop-ups brachten een zeer divers gamma naar de Bredabaan: upcycling projecten, gezonde voeding, limonades, modestoffen, kinderkleding, streetfood, handgemaakt design, activewear, illustraties, taart, speelgoed, salades en zelfs een coworking space. 

Resultaat

Drie pop-up zaken blijven open en vestigen zich permanent op de Bredabaan. Co-creatie werkt. Doordat de stad Antwerpen de starters begeleid hebben eigenaars meer vertrouwen. Duidelijke afspraken met eigenaars over trage groei en klimmende huurprijzen geeft startende ondernemers meer tijd om voldoende omzet te genereren. Hieronder ontdek je welke zaken nieuwe waarden zijn op de Bredabaan in Merksem. 

Waarom dit project?

Merksem is een uniek stadseiland over het water waar handel, industrie, recycling en maakcultuur samenkomen. Waar een zeer diverse bevolking geniet van een groot cultureel en sociaal verenigingsleven. Een plek waar toekomst wordt gemaakt.

De Bredabaan wordt niet zoals vroeger, we vinden haar opnieuw uit. Het veranderende winkelgedrag zorgt daarbij voor grote uitdagingen. In Merksem reageren we op deze situatie door te netwerken en kennis te delen. We werken intensief samen met ondernemers, eigenaars en actieve bewoners en gaan op zoek naar vernieuwende winkelconcepten en hotspots. Zo maken we van de Bredabaan opnieuw een aantrekkelijk en origineel winkelgebied.

Leegstandsproject

​Pop-Up Bredabaan is een onderdeel van het leegstandsproject voor de Bredabaan. Een initiatief van stad Antwerpen in samenwerking met het district Merksem en verschillende lokale organisaties zoals de handelsverenigingen en de centrumvereniging Merksem Centraal.

Het leegstandsproject is een pilootproject waarin de principes van het nieuwe werken worden toegepast op wijkniveau. We verhogen het ondernemerschap van alle betrokkenen, werken samen en beschouwen Merksem als een eco-systeem. Er is een aanpak voor eigenaars, vastgoedmakelaars en de retailsector en we gaan actief op zoek naar vernieuwende winkelconcepten. Het project loopt tot en met december 2016. Aan het einde zal de stad samen met de partners bekijken welke initiatieven een vervolg krijgen. 

Lees verder op www.ondernemeninmerksem.be

 

Blijvers op de Bredabaan

HealthCircle - ​Bredabaan 413
Vanuit haar passie voor mode en voor een gezonde levensstijl startte Kylie de Gelder met Orajo Activewear. Kylie gelooft als geen ander in de kracht van vrouwen en vindt het dan ook belangrijk dat ze zich goed in hun vel voelen tijdens actieve momenten zoals sport, yoga, of uitgaan. Orajo Activewear staat voor sportjumpsuits, lichtgevende ledsneakers voor kinderen en volwassenen en andere kleren en gadgets waar het hart van sportende vrouwen sneller van zal slaan.

Open: Woensdag tot en met zaterdag van 10 tot 18 uur.

Lees meer op www.orajo.com

Den 2170 - ​Bredabaan 503
Den 2170 verwent je met betaalbare gezonde voeding zoals smeuïge yoghurt met verse granola als ontbijt, soep, versgeperste limonades en Merksemse koffie. Het paradepaardje van Den 2170 zijn de salades die je zelf samenstelt
volgens jouw goesting van het moment. Je kan al dat lekkers ter plekke opeten of mee naar huis nemen.
Den 2170 verkoopt ook gezonde producten van plaatselijke leveranciers én geeft geregeld gezonde workshops.

Lees meer op www.den2170.be

Open: Dinsdag tot en met zaterdag 8 tot 18 uur.

Droom - Bredabaan 513
In Droom combineren vijf vrouwen hun passie voor hippe stoff en, originele cadeaus, kleding en handgemaakte tassen en juwelen. Stap hun droomwinkel binnen en je vertrekt ongetwijfeld met een fi jn hebbedingetje voor jezelf of iemand anders. Eerder al op de Oude Bareellei, vanaf april in het groot op de Bredabaan. 

  • Lieve Ooms – Olive: hippe stoff en, handgemaakte kinderspullen, naaiworkshops en schoolgerief
  • ​Katrien Demaesschalk - Kamping K: interieur- en cadeau-artikelen voor groot en klein
  • Sarah Verachtert - Moi Juweeltjes: kleurrijke handgemaakte juwelen en speelgoed van Djeco
  • Hilke De Ceuleneer –Hilke: tweedehandskleding voor kinderen
  • Leen Van Ponseele – Jastas - handgemaakte tassen van gerecycleerd leder

Open: Maandag tot en met zaterdag van 10 tot 18 uur.

Lees meer op www.droom-winkel.be

Dit artikel is gedeeld door