Een Buurtboom.Ans Brys

Buurtboom: boomspiegels onderhouden met uw buren

Heeft u bomen in uw straat, dan kan u die verfraaien met allerlei lage planten. Nog beter is om samen met uw buren voor de bomen in de straat te zorgen. Uw district helpt u dan zelfs met een premie. Lees hieronder hoe u een boom kan adopteren.

Wat is een Buurtboom?

Bomen staan meestal in een afgebakende zone. Die zone is de boomspiegel. U kan de boomspiegel beplanten. Zo maakt u van de boom in uw straat een groene plek voor de buurt.

Wie kan een Buurtboom aanvragen?

Elke inwoner van stad Antwerpen kan een Buurtboom aanvragen. Met een boomlintje toont u dat iemand uit de buurt de boomspiegel onderhoudt. U kan het lintje afhalen in uw districtshuis of bij Stadsmakers op het De Coninckplein 25, 2060 Antwerpen.

U kan individueel een buurtboom adopteren (een individuele buurtboom kan niet in district Ekeren) of meerdere bomen samen met de buren. Uw district ondersteunt groepsaanvragen van minstens 8 buren.

Nieuw in 2019

Vanaf 1 januari 2019 is uw district bevoegd voor buurtgroen (geveltuin, buurtboom, buurtcontract). 

Wat krijgt u van uw district?

Als u met minstens 8 buren de boomspiegels onderhoudt, krijgt u eenmalig 15 euro per Buurtboom om bloemen of planten te kopen.

Wanneer vraagt u een Buurtboom aan?

U kan het hele jaar lang een Buurtboom aanvragen.

Hoe aanvragen? 

U vraagt een buurtboom aan via de verenigingedatabank. Het formulier voor een geveltuin en buurtboom vindt u onder 'districten'. 

  districtmeer info
district AntwerpenStadsmakers district Antwerpen
BerchemBerchem Buurt
Berendrecht-Zandvliet-LilloStadsmakers
BorgerhoutBorgerbouwers
DeurneStadsmakers
EkerenDorpsmakers
HobokenStadsmakers
MerksemVerenigingsleven en buurtinitiatieven
WilrijkBuurtbouwers

Verwante info:

Dit artikel is gedeeld door