Ingang Elsschot Elsschot

Elsschot

Elsschot is niet zomaar een bibliotheek. Deze bib biedt ook onderdak aan een cultuurwerking met workshops, cursussen, activiteiten voor kinderen, lezingen en theater.

Kom koffie drinken in de krantenhoek of een boek lezen op de boekentoren. In de krantenhoek vindt u twee tablets waarop u kranten en tijdschriften uit de hele wereld kan lezen.

Elsschot is een selfservicebibliotheek met begeleiding. U scant dus zelf uw materialen en brengt ze terug in de inleverkasten. Medewerkers staan klaar om u te helpen.

​Openingsuren

Dinsdag en donderdag van 10 tot 18 uur.
Woensdag van 10 tot 20 uur.

Gesloten in de kerst- en paasvakantie en van 15 juli tot 15 augustus.

Bibliotheek gesloten? 
Er is een inleverbus aan de ingang van de bib.

Sluitingsdagen voor alle bibliotheken

  • 1 januari 
  • paaszondag en paasmaandag 
  • 1 mei 
  • Hemelvaartsdag 
  • pinksterzondag en pinkstermaandag 
  • 21 juli 
  • 15 augustus 
  • 1 en 11 november 
  • 25 en 26 december

Cultuurwerking

Elsschot zet steeds meer in op het digitale. Daarom werkt Elsschot met het Webpunt samen voor het aanbieden van PC-cursussen. Ook de jeugd gaat met media aan de slag. Een groep jongeren komt in Elsschot samen om hun eigen blog en krantje te maken, genaamd Europark Magazine.

Elsschot biedt creatieve cursussen voor volwassenen aan, zoals tekenen, olieverfschilderen, en aquarel. De bibliotheek ontvangt de conversatiegroepen van Open Inloop Taal. Er is ook een atelier en een stille ruimte. Voor de kinderen is er elke woensdagnamiddag een Doe Mee Atelier. Ook kinderyoga en voorleesmomenten staan op het programma.

Elke maand kan u in Elsschot interessante lezingen bijwonen. Kleine theaterstukken vinden ook een plaatsje in de bib. In het Taal- en Medialab zijn regelmatig tentoonstellingen te bewonderen. Bewoners zijn steeds welkom om hun creatieve ideeën in de bibliotheek te komen presenteren. Elsschot is bovendien de drijvende kracht achter lokale evenementen zoals de Vliegerhappening en Europarkfeest.

Taalpunt Nederlands

Elsschot beschikt over een Taalpunt Nederlands. U vindt er taalcursussen, grammatica- en spellingsboeken, lees- en infoboeken in eenvoudige taal, luisterboeken, woordenboeken en Nederlandstalige films.

Open Inloop Taal

Bent u een nieuwkomer of anderstalige en wilt u graag Nederlands oefenen? Kom dan naar Open Inloop Taal in Elsschot op maandag van 13 tot 15 uur en op donderdag van 10 tot 12 uur.
U kan er Nederlands oefenen in conversatiegroepen, werken op de computers met taalprogramma’s, taalspelletjes spelen of babbelen en breien. Docenten en medewerkers van Atlas zijn aanwezig en helpen u hierbij.

Webpunt

Elsschot heeft een webpunt met computerlessen. U kan er gratis een computer gebruiken en stap voor stap leren werken met een pc en tablet.

Meer info

Elsschot
Willem Elsschotstraat 5
2050 Antwerpen
www.elsschot.be

Stedelijk contactcenter: 03 22 11 333

Lage-emissiezone

Komt u met de auto naar Antwerpen? Houd er dan rekening mee dat de hele Antwerpse binnenstad en Linkeroever vanaf 1 februari 2017 een lage-emissiezone zijn. Voertuigen die te veel roet en fijnstof uitstoten, mogen de lage-emissiezone niet meer inrijden. Kijk tijdig na of uw voertuig aan de toelatingsvoorwaarden voldoet via deze test

Verplichte registratie
Voertuigen met een buitenlandse nummerplaat (behalve Nederlandse) die aan de toelatingsvoorwaarden voldoen, moet u eenmalig registreren. Dit is gratis en kan ten laatste tot 24 uur nadat u de zone binnenrijdt. Registreer hier uw auto

Meer informatie over de lage-emissiezone in Antwerpen vindt u op www.slimnaarantwerpen.be/LEZ