Contacteer stad Antwerpen

stad Antwerpen

Kinder- en jeugdactiviteiten jeugddienst Berchem

Doorheen het jaar biedt de jeugddienst allerlei activiteiten aan voor kinderen en jongeren. Zo voorzien we altijd een gevarieerd aanbod tijdens de vakanties, maar organiseren voor tieners ook regelmatig activiteiten op woensdag.

Zomerplanning 2024

  WanneerWat?Waar?Voor?
23-26 juliMaakplaatsJeugddienst Berchemvan 7 tot en met 15 jaar
31 juli - 2 augustusPleinheldenStrijdhoflaanIedereen Welkom
6-9 augustus100% Jeugddienst - Kinder- en kleuterweekJeugddienst Berchemvan 3,5 tot en met 11 jaar
12-14 augustus100% Jeugddienst - Kinder- en kleuterweekJeugddienst Berchemvan 3,5 tot en met 11 jaar
21-23 augustusPleinheldenDe VillegasparkIedereen welkom
27-29 augustus100% jeugddienst - TieneruitstappenJeugddienst Berchemvan 11 tot en met 15 jaar

Inschrijven

Inschrijven verlopen via jeugd.antwerpen.be of fysiek op de jeugddienst (Lange Pastoorstraat 28, 2600 Berchem). Een week voor de inschrijvingen starten vind je het programma en inschrijfdetails terug op http://jeugd.antwerpen.be .

Je hebt een A-kaart en A-profiel nodig om je digitaal te kunnen inschrijven. Je kan een A-kaart verkrijgen in de stedelijke A-kaartlocaties.

Belangrijke data 2024

  Wanneerwat
3/07Start zomeractiviteitenEen hele zomer aan activiteiten voor jong en oud start nu!
25/09Start inschrijvingen Herstvakantieinschrijvingen via jeugd.antwerpen.be of fysiek op de jeugddienst. Formulier opent vanaf 14u.

Tieneractiviteiten

Maandelijks organiseren we een activiteit voor tieners tussen de 11 en 16 jaar. We proberen hier steeds leuke activiteiten te plannen, maar luisteren ook graag naar de ideeën van de aanwezige tieners. Voorstellen zijn dus steeds welkom.

Naast spectaculaire workshops en uitstappen organiseren we ook regelmatige instuif. We zetten onze zaal open en iedereen mag komen rondhangen. Arcadekast, biljart, voetbaltafel en wat snacks en drinken. De ideale manier om je te ontspannen met leeftijdsgenoten.

Schoolvakanties

Tijdens alle schoolvakanties, behalve de kerstvakantie is er een aanbod voor kinderen. We kiezen in Berchem voor een weekaanbod, kinderen schrijven dus in voor een hele week. Wanneer er een feestdag valt in een vakantie is er geen aanbod die dag. Voor al het betalende aanbod is er steeds een sociaal tarief voorzien.

Krokusvakantie, 1e week paasvakantie en herfstvakantie

Een week speel plezier voor jong en oud. We voorzien een aanbod voor kinderen van 3,5 tot en met 11 jaar. We delen de kinderen op in en groep tot en met 6 jaar en een groep van 7 tot en met 11 jaar. Een uitstap, een workshop, knutselen, sport en spel, we proberen heel wat leuks op de planning te zetten. 

2e week paasvakantie

In de 2e week van de paasvakantie staat een speel- en cultuurweek gepland. In samenwerking met c o r s o dompelen we kinderen van 7 tot en met 11 jaar onder in een week van cultuur en spel. Elke dag start in de gebouwen van c o r s o . Het programma bestaat steeds uit een halve dag sport en spel en een halve dag culturele workshops. 

zomervakantie

Tijdens de zomer proberen we voor ieders wat wils aan te bieden. Gratis en open aanbod, pleinwerking, tieneruitstappen of 'normale' speelweken. We stellen elk jaar tijdens de buitenspeeldag ons programma voor de komende zomer voor. 
 

Evenementen

De jeugddienst trekt er ook op uit. Zowel tijdens eigen evenementen als bij districtsevenementen zijn wij er om een jeugdige aanbod te voorzien. Je vindt ons bijvoorbeeld terug op:

  • Buitenspeeldag (eerste woensdag na de paasvakantie)
  • Aankomst van Sinterklaas in het district
  • Bar Brilschans
  • Slotfeest jeugdboekenmaand
  • Onthaal nieuwe inwoners
  • Familiedag (samenwerking met Deurne en Borgerhout)

Vragen?

Je kan altijd mailen naar jeugddienst.berchem@antwerpen.be

Hou ook zeker onze facebookpagina in de gaten voor de laatste updates: http://www.facebook.be/JDBerchem