twee vrijwilligers van het vrijetijdsloketSigrid Spinnox

Vrijetijdsloket in Borgerhout

Ontdek tijdens een maandelijks ontmoetingsmoment in buurtwerk Borgerbaan tal van voordelige cultuur-, sport- en familieactiviteiten. Mét een gratis tasje koffie of thee! 

In april 2018 ging het vrijetijdsloket van start! Ondertussen vinden al heel wat mensen vlot hun weg naar dit gratis en maandelijks ontmoetingsmoment.

De 1ste maandag van de maand kan je het aanbod met de enthousiaste vrijwilligers overlopen. Elke keer opnieuw stellen zij een leuk cultuur-, sport- en familieaanbod samen, dus er is voor ieder wat wils.

Een greep uit de uitstappen die we al deden: Palestinian Circus School in De Roma, Dolfje Weerwolfje in Theater Elckerlyc, poppentheater JoJo, de Zoo, schaatsen, Stef Bos in de Arenberg, WK acrobatische gymnastiek in het de Lotto Arena, films in De Roma en Klappei...

Als ook u niet makkelijk uw weg vindt naar het ruime vrijetijdsaanbod, omwille van financiële, sociale, taal- of andere moeilijkheden, kom dan zeker langs! En geniet van een gratis kop koffie of thee en een babbel.

Praktisch

 • Wanneer? Telkens op de eerste maandag van de maand:
  • 2018: 7/5, 4/6, 3/9, 1/10, 5/11 en 3/12
  • 2019: 4/2, 4/3, 1/4, 6/5, 3/6, 9/9, 7/10, 4/11 en 2/12 
    
 • Hoe laat? Van 13 tot 16 uur
   
 • Waar? Buurtwerk Borgerbaan - Turnhoutsebaan 236
   
 • Hoeveel? Het vrijetijdsloket is gratis en zonder inschrijven. De activiteiten waarvoor je kan inschrijven zijn heel voordelig (meestal 2 euro). Als je inschrijft voor een activiteit, betaal je meteen cash. 
   
 • Voor wie? Iedereen - die nood heeft aan dit initiatief - is welkom. Je mag ook vrijblijvend langskomen, je moet dus niet inschrijven voor een activiteit. 

Meer info

Voor alle vragen over het vrijetijdsloket in Borgerhout kan je terecht bij: 

Buurtwerk Borgerbaan - Samenlevingsopbouw Antwerpen stad 
Mikaïl Roppe
​0488 18 77 05
mikail.roppe@samenlevingsopbouw.be
website
facebook

District Borgerhout 
Inne Peeters
03 338 18 14
cultuurantenne.borgerhout@stad.antwerpen.be
website
facebook

​Het vrijetijdsloket in Borgerhout is mogelijk dankzij heel wat vrijwilligers, (boven)lokale vrijetijdsaanbieders en -toeleiders, en sociale organisaties. Stad Antwerpen zorgt met het netwerk vrijetijdsparticipatie voor de nodige ondersteuning. 

Specifieke vragen?

Het vrijetijdsloket is één keer per maand, maar deze partners van het vrijetijdsloket beantwoorden ook doorlopend al je vragen rond vrije tijd: Team vrije tijd (Najat) en Buurtsport (Kristiaan).  

Verwante info:

A-kaart 

Je bent met of zonder A-kaart welkom op de activiteiten van het vrijetijdsloket. Ontdek alle voordelen van de A-kaart met kansentarief (vroegere VT-statuut)

Verwante info:

Vrijetijdsloketten in Antwerpen

Is Borgerhout wat ver voor jou? Er zijn ook vrijetijds- of pretloketten in heel wat andere districten

Verwante info: