Contacteer stad Antwerpen

Educatief spel 'Hobokense poldersporen'

Het district Hoboken en Mooss vzw ontwikkelden het educatief pakket ‘Hobokense Poldersporen’. Met dit pakket ontdekken kinderen en jongeren de geschiedenis van het natuurgebied de Hobokense Polder en leren ze het industriële erfgoed in en langs de polder kennen.

Het is een educatief pakket voor leerlingen uit de derde graad basisonderwijs en de eerste graad secundair onderwijs. Het bestaat uit een actieve ontdekkingstocht in het natuurgebied Hobokense Polder en een handleiding die je als leerkracht in de klas gebruikt als voorbereiding op en verwerking van het bezoek aan het gebied.

Reserveren spel Hobokense Poldersporen

Dit spel is gratis te ontlenen. Stuur het ingevulde aanvraagformulier dat je hieronder terugvindt naar hier. De reservatie  is definitief na een mailbevestiging van het Gravenhof. Medewerkers van het Gravenhof contacteren je om verdere praktische afspraken te maken om het spelmateriaal af te halen (de reporterkits, doos met handleiding en walkie talkie voor de leerkracht).

Handleiding spel Hobokense Poldersporen

De handleiding kan je downloaden.
Voorzie minstens 4 lesuren om dit spel te spelen (1 lesuur ter voorbereiding in de klas, 2 lesuren om het spel te spelen in de Hobokense Polder en 1 lesuur om het spel te verwerken in de klas).

Door de huidige saneringswerken aan de rand van de Hobokense Polder, ontwikkeling Blue Gate, is het rode parcours (parcours 2) tijdelijk NIET toegankelijk.

Het educatief pakket Hobokense Poldersporen is een initiatief van het district Hoboken met dank aan Natuurpunt Hobokense Polder. Concept en vormgeving: Mooss vzw.
 

Meer info

Vragen over het pakket? ​

GravenhofLouisalei 7, 2660 Hoboken.

Verwante info: