Contacteer stad Antwerpen

Ontdek wat Stadsmakers voor jou kan doen

Stadsmakers

We lanceerden enkele vernieuwde reglementen om jou te ondersteunen tijdens het organiseren van een poetsactie, een buurtfeest of wanneer je mee je straat wil vergroenen.

Is dat alles? Neen hoor, hieronder ontdek je alle manieren waarop we je graag willen helpen, want niet enkel de actieve bewoner, maar ook de verenigingen die zich inzetten voor een warmer Hoboken laten we niet in de kou staan!

Weet je al wat je zoekt? Op Stadsmakers Hoboken - doe jij mee? vind je alle info om een ondersteuning aan te vragen.

Vind je niet wat je zoekt? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Stadsmakers.

Zin om iets te organiseren? Hier vind je alle info (en meer) over buurtactiviteiten.

Buurtactiviteiten

straatfeest Hollebeekstraat

Wil je een leuke activiteit in je straat of buurt organiseren? Of wil je je buren uitnodigen voor een straatfeest? We helpen je graag met het aanleveren van materiaal en kunnen je ook financiële ondersteuning bieden.

Buurtcontracten

buurtgroen

Buurtcontracten zijn vaak kleine ingrepen in het openbaar domein die de leefbaarheid in de buurt en de buurtbewoners bevorderen en die door de buurt zelf onderhouden wordt. Mooie voorbeelden zijn een geefbib, een groenzone, regenwatertonnensamentuinen, … .

Speelstraten

Stoeptekenen

Heb je altijd je kinderen al eens op een veilige manier willen laten buitenspelen?

Tijdens een speelstraat wordt een deel van de straat afgesloten. Kinderen kunnen er dan vrij en veilig spelen. De ouders en andere buren kunnen dan een praatje slaan en elkaar beter leren kennen.

Lichtjes verbinden buren

Lichtjes verbinden buren

Tijdens de donkerste maanden helpen we je graag een handje om je straat of buurt om te toveren naar de gezelligste van Hoboken. Zoek verbinding met je buren en help Hoboken fonkelen door winterverlichting aan te kopen.

'Lichtjes verbinden buren' is een tijdelijk reglement. Je kan een aanvraag indienen tot en met zondag 3 november 2024.

Gevelbanken en -tuinen

geveltuin

Droom jij soms ook van een groenere straat waar bewoners samen komen? Wist je dat een geveltuin de biodiversiteit in de buurt maar ook de gezondheid van de bodem ten goede komt? We bieden dan ook graag ondersteuning bij het aanplanten van een geveltuin. Organiseer je je met 10 (of meer) buren? Dan laten we de geveltuinen voor jullie aanleggen!

Protip: Combineer je geveltuin met een gevelbank! Niets zaliger dan babbelen met je buren tussen het gezoem van bijen en hommels in je eigen gevelgroen.

Is dit dan alles?

Neen hoor. Stadsmakers helpt je ook nog graag wanneer je een boomspiegel wil opfleuren, je materiaal nodig hebt als straatvrijwilliger of met materiaal wanneer je een poetsactie wil organiseren.

En laten we de Lentepoets niet vergeten! Of de ondersteuning voor verenigingen die zich inzetten voor een warmer, hechter en socialer Hoboken. 

Vond je nog steeds niet wat je zocht? Neem dan contact op met Stadsmakers. We zijn er zeker van dat we jouw initiatief wel een plaats kunnen geven onder één van onze ondersteuningsreglementen.

Stadsmakers Hoboken - doe jij mee?

buurtactiviteit

Heb je zin ons te helpen om van Hoboken het warmste, tofste en leukste district te maken?
Op Stadsmakers Hoboken - doe jij mee? ontdek je hoe je een aanvraag indient.

Meer info

Stadsmakers Hoboken - Roland Maenhout
tel. 03 338 30 19
stadsmakers.hoboken@antwerpen.be

Lees meer