Contacteer stad Antwerpen

Parkeren in het historisch centrum als ondernemer

In het historisch centrum van Antwerpen geldt een parkeerzone waar enkel bewoners met een parkeervergunning en bepaalde vergunninghouders (waaronder ondernemers) op straat mogen parkeren. Meer informatie over deze zone en wat ze betekent voor jou als ondernemer vind je hieronder.

De parkeerzone voor bewoners en vergunninghouders ligt tussen de Brouwersvliet en Ankerrui in het noorden, de Leien in het oosten, de Scheldestraat, Kronenburgstraat en Kasteelpleinstraat in het zuiden, en de Schelde in het westen. Deze grensstraten liggen zelf niet in de parkeerzone.

 

Plattegrond van centrum Antwerpen met de zone voor bewoners en vergunninghouders aangeduid

Woon je in de zone voor bewoners en vergunninghouders?

Er verandert niets. Je kan met een parkeervergunning voor bewoners in jouw bewonerszone blijven parkeren. Vraag je vergunning aan.

 

Woon je niet in de zone voor bewoners en vergunninghouders?

Je kan niet meer parkeren in de zone voor bewoners en vergunninghouders. Je kan wel parkeren in één van de vele publieke betaalparkings. Controleer vooraf steeds de maximale toegelaten inrijhoogte. 

 

Moet je op regelmatige basis werken uitvoeren in de stad?

  • Laden en lossen blijft toegestaan en is gratis.
  • Maak afspraken met de bewoner(s) waarvoor je werken komt uitvoeren, zij kunnen een bezoekerspas voor jou aanvragen of parkeerverbodsborden laten plaatsen. 
  • Als bovenstaande opties voor jou geen oplossing bieden, kan je nakijken of voor jouw beroepscategorie een parkeervergunning voor ondernemingen kan worden aangevraagd. De parkeervergunning is meteen na de online aanvraag en betaling beschikbaar. Je kan dus meteen parkeren. 

Meer informatie

Heb je een vraag of wens je meer informatie? Dan kan je terecht bij het klantenteam via mobiliteitenparkeren@antwerpen.be.

Lees meer