Contacteer stad Antwerpen

Fonds Nieuwe Makers

Het Fonds voor Nieuwe Makers ondersteunt kunstenaars aan het begin van hun professionele carrière. Het Fonds voorziet financiële ondersteuning voor artistieke projecten en geeft artiesten de kans om te werken in een professionele context door hen in verbinding te brengen met Antwerpse cultuurhuizen.

Platform WIPCOOP - Sandra Delgadillo

Ontdek de projecten van 2024

Meer info

Fonds voor nieuw artistiek werk

Ben je een nieuwe maker en heb je een project dat start vanaf 1 februari 2025? Dien dan samen met een in Antwerpen gevestigd cultuurhuis je aanvraag in via de verenigingendatabank. Dat doe je voor 1 november 2024. Heeft je organisatie nog geen account in de databank? Mail dan uiterlijk 21 oktober 2024 naar cultuursubsidies@antwerpen.be met de gegevens van je organisatie.  Zonder account voor je organisatie kan je geen dossier indienen.

Nadat je project is ingediend en goedgekeurd, presenteer je het aan vertegenwoordigers van de andere betrokken cultuurhuizen. Die beslissen gemeenschappelijk over de verdeling van de middelen. De stedelijke meerjarenplanning voorziet jaarlijks 200.000 euro voor projecten die worden gerealiseerd met steun van dit fonds.

De praktische details over wie kan deelnemen, hoe je je inschrijft en wat het fonds inhoudt, lees je in het reglement onderaan deze pagina. Het voorbeeld aanvraagformulier geeft je een idee van wat aangeleverd moet worden en welke vragen er gesteld zullen worden bij het indienen van het project.  De aanvraag zelf doe je via de verenigingendatabank.

Belangrijke data

Op maandag 24 juni organiseert de Stad voor nieuwe makers en cultuurhuizen van 18 tot 21 uur een info- en netwerkmoment op de locatie van Stormkop.  Als je hierop aanwezig wil zijn, mail dan naar: kunstenbeleid@antwerpen.be.

Een aanvraagformulier indienen onder het reglement Fonds Nieuwe Makers kan tot en met 31 oktober 2024.

Als je dossier weerhouden wordt, verwachten we je voor een korte digitale pitch op het jurymoment op maandag 2 december 2024.

Meer info

Team ondersteuning cultuur
cultuursubsidies@antwerpen.be

Lees meer

Dit artikel is gedeeld door