Contacteer stad Antwerpen

Beheer van registratie, gegevens en aanvragen

Om de gegevens van alle verenigingen te centraliseren, werkt de stad met 'Beheer je vereniging'. Hieronder lees je alle praktische info over deze tool.

De stad Antwerpen heeft in haar dagelijkse werking contact met heel wat uiteenlopende verenigingen voor verschillende diensten in het kader van vrije tijd. Van een sportclub die subsidies aanvraagt over een jeugdorganisatie die een evenement organiseert tot een straatcomité dat een jaarlijkse barbecue houdt. Met de digitale tool ‘Beheer je vereniging’ centraliseren we deze gegevens allemaal in één tool. Op die manier hebben wij steeds de meest recente gegevens ter beschikking, wat ook voordeel biedt aan alle verenigingen. Voor de specifieke taken en diensten kunnen verenigingen zoals vroeger gewoon gebruik maken van de verschillende toepassingen.  

Wat is ‘Beheer je vereniging’?

Beheer je vereniging' is een online portaal waar je als burger:

  • een vereniging kan registreren bij stad Antwerpen (feitelijk of niet-feitelijk)
  • een overzicht vindt van al je verenigingen waartoe je behoort en functie uitoefent
  • Het profiel van je vereniging kan beheren:
    • basisgegevens invullen en wijzigen
    • rechtenbeheer:  ingeven en wijzigen wie namens de vereniging mag handelen.

Deze gegevens gebruiken we vervolgens in contacten met onze vereniging, zoals subsidieaanvragen, zaalreservaties, …

Voor niet-feitelijke verenigingen haalt ‘Beheer je vereniging’ de informatie uit de kruispuntbank voor ondernemingen (KBO), waardoor deze informatie steeds correct en up-to-date is.

Privacybeleid, registreren en aanmelden

Voor de stad Antwerpen is digitale communicatie en dienstverlening het uitgangspunt. Vanzelfsprekend nemen we als stad alle nodige voorzorgen om jouw gegevens zo goed mogelijk te beschermen.

Daarom vragen we je om jezelf op ‘Beheer je vereniging’ te registreren of aan te melden met een sterke authenticatie via Itsme of met je Belgische elektronische identiteitskaart (eID) en een eID-lezer.

Maak je geen gebruik van Itsme of beschik je niet over een eID dan kan je uitzonderlijk ook aanmelden/registreren met je A-profiel. Neem hiervoor contact op met je vaste contactpersoon binnen de stad/district, of vul dit contactformulier in. Heb je nog geen A-profiel? Maak dit dan eerst aan.

Gebruik

Afhankelijk van welk soort vereniging je wil registreren verloopt het gebruik anders. Een vereniging met rechtsvorm (bv. vzw's) kan je enkel registreren als wettelijk functiehouder. Na je registratie kan je dan meteen aan de slag. Wil je een feitelijke vereniging registreren, dan moet je eerst wachten op de goedkeuring voor je verder kan. Van zodra je als eerste persoon een vereniging hebt geregistreerd, kan je de andere leden toegang geven tot de vereniging in de tool. Heb je al een account in het oude portaal? Dan ontvang je een e-mail en krijg je zo toegang tot de tool en kan je zo al je huidige verenigingen beheren.

Meer info

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een mail naar beheerjevereniging@antwerpen.be

Dit artikel is gedeeld door