Contacteer stad Antwerpen

Mijn Antwerpen: de app van't stad

Mijn Antwerpen is een onmisbare app voor iedereen die woont, werkt of studeert in ‘t stad. Én voor iedereen die er graag komt. Ontdek hier wat de app allemaal kan.

Mijn Antwerpen app districtshuis

Wat kan ik doen met de app?

Mijn Antwerpen heeft heel wat handige functies:

 • Koppel je A-kaart en spaar punten. Je hoeft je A-kaart niet meer bij te hebben, gewoon je smartphone is genoeg. Bovendien krijg je 1 gratis handje als je je A-kaart koppelt. 
 • Administratie doe je in 1-2-3. Wil je bijvoorbeeld je adres wijzigen, een reispas aanvragen of een huwelijksaangifte doen? Met de app is dat zo gebeurd. 
 • Blijf op de hoogte van (lokaal) nieuws. Geef in de app aan welke districten en berichten jou interesseren en je krijgt gepersonaliseerd nieuws te zien.
 • Houd alle activiteiten en weekendtips in de gaten. Ben jij graag de persoon die altijd weet waar er iets leuks te doen is? Mijn Antwerpen geeft je een handig overzicht.
 • Maak afspraken, houd ze bij en krijg herinneringen. Heb je een afspraak nodig bij een stadsloket of andere dienst van de stad? Die maak je super snel via de app. Mijn Antwerpen herinnert je trouwens ook aan je afspraak, en je vindt ze altijd terug in een handig overzicht.
 • Laad je sorteerpas op. Net als je A-kaart staat je sorteerpas ook in de app, en laad je je saldo gewoon daar op. 
 • Ga lekker zwemmen. Je opent de poortjes van het zwembad met de app, ook als je je A-kaart thuis vergeten bent.
 • Zoek interessante punten op het stadsplan. Bijvoorbeeld openbare toiletten, hondenweides of speeltuinen vind je allemaal op het stadsplan dat vanaf nu in je broekzak past.

Hoe installeer ik de app op mijn smartphone?

 1. Zorg dat je een internetverbinding hebt via WiFi of mobiele data. Zorg ook dat er voldoende geheugen beschikbaar is op je smartphone om de app te installeren.
 2. Open deze pagina op je smartphone.
 3. Heb je een iPhone, ga via de juiste link hieronder naar de App Store en tik op "download". Heb je een Android smartphone, ga via de juiste link hieronder naar de Google Play Store en tik op "installeren".
 4. Proficiat, je hebt nu heel 't stad op zak!

Hoe begin ik de app te gebruiken?

Wanneer je de app opent, krijg je meteen de optie om je aan te melden. Meld je aan met je gsm-nummer, je e-mailadres of via itsme.

Dit is niet verplicht, maar wel handig. Je kan je ook nog op een later moment aanmelden. Alleen als je aangemeld bent, kan je alle functies van de app gebruiken. 

Krijg je een foutmelding bij het aanmelden met itsme? Sluit de app dan volledig af en probeer het daarna nog eens opnieuw.

Om je af te melden, ga je naar je profiel en klik je onderaan op "afmelden".

Ga naar je profiel. Klik daar rechtsboven op het icoontje 'A-kaart'. Klik op de knop "A-kaart koppelen of aanvragen".

Er zijn 2 opties om je A-kaart te koppelen. Als je koppelt met itsme zijn alle functies van de A-kaart beschikbaar. Heb je geen itsme? Dan kan je ook koppelen met je telefoonnummer of e-mailadres, en je A-kaart.

 1. Itsme 
  Als je "itsme" kiest, word je automatisch doorgestuurd naar de itsme-website. Daar kan je je veilig aanmelden. Je A-kaart wordt daarna automatisch aan de app gekoppeld. 
 2. Scan je kaart met je smartphone
  Zorg dat bij de instellingen van je smartphone de NFC functie aan staat. 
  Tik op "Scan je kaart met je smartphone" en kies of je inlogt met het gsm-nummer of e-mailadres waarmee je je ook aanmeldt op Antwerpen.be. Volg de stappen.
  Gelukt? Houd dan je A-kaart tegen de achterkant van je smartphone. Je A-kaart is nu gekoppeld.

Koppelde je met je gsm-nummer of e-mail en zie je niet alle functies?

Sommige A-kaart functies zoals "handjes cadeau geven" of "A-kaart berichten ontvangen", zijn enkel beschikbaar wanneer je aanmeldt met het A-profiel waaraan je A-kaart gelinkt is. Op mijnprofiel.antwerpen.be kan je dit controleren. Als je A-kaart zichtbaar is, is dat het A-profiel dat je moet gebruiken om je A-kaart in de app te koppelen. 

Ga naar je profiel. Klik daar onder het onderdeel "instellingen" op "nieuws uit je buurt". Kies nu voor de postcodes die jou interesseren. Zo krijg je nieuws dat aan jouw interesses is aangepast.

Let op, je kan deze instellingen alleen aanpassen als je aangemeld bent in de app. Ben je niet aangemeld? Dan is deze optie niet zichtbaar.

Ga naar je profiel. Klik daar onder het onderdeel "instellingen" op "pushmeldingen". Kies nu over welke onderwerpen je graag pushmeldingen wilt ontvangen. 

Let op, je kan deze instellingen alleen aanpassen als je aangemeld bent in de app. Ben je niet aangemeld? Dan is deze optie niet zichtbaar.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het installeren van de app of het gebruiken van de app? Ga dan langs bij een webpunt of digipunt in je buurt. Zij helpen je gratis verder.