Jeugddienst Merksem

Jeugddienst Merksem is het aanspreekpunt voor kinderen, jongeren en hun ouders, maakt je wegwijs in jeugdig Merksem en staat voor elke jonge Merksemnaar klaar met raad en daad.

Jeugddienst Merksem organiseert gevarieerde activiteiten tijdens de schoolvakanties, biedt ondersteuning aan jeugdverenigingen en ondernemende jongeren en geeft informatie. Ook ouders die informatie willen over kinderopvang, onderwijs enzovoort kunnen terecht bij de jeugddienst.

Creatieve en speelse activiteiten

Tijdens schoolvakantie opent Speelkasteel elke voormiddag van 10u tot 12u en namiddag om 14u tot 16u haar deuren voor kinderen van 3 tot 11. Ravotten, knutselen, verkleden, sporten… Er is voor elke speelvogel wat wils. Vooraf inschrijven is niet nodig. Bovendien kan je aan alle activiteiten van het Speelkasteel gratis deelnemen.  

Evenementen voor kinderen en jongeren

Op tal van Merksemse evenementen verzorgt de jeugddienst de activiteiten voor kinderen en jongeren. Je vindt ons onder meer op de Buitenspeeldag, het Kinokidsfestival, Zomerpark en Muziek in de Wijk.

Bezoek onze Facebookpagina blijf op de hoogte van onze activiteiten.

De jeugdraad

Wil je je stem laten horen? Dat kan! In de jeugdraad krijgt elke jongere de kans zijn standpunt duidelijk te maken en zo mee het jeugdbeleid te bepalen. 

Jeugdverenigingen

Op zoek naar een toffe jeugdvereniging? Vind een jeugdvereniging in je buurt.

Speelruimtebeleid

Kinderen en jongeren krijgen inspraak in de heraanleg van nieuwe speelterreinen in Merksem.

Word vrijwilliger

Ben je 16 jaar of ouder en wil je graag als animator aan de slag bij onze jeugddienst? Spring dan even binnen voor meer info. Je maakt deel uit van een leuke jonge ploeg en wij leren je de knepen van het vak.

Enkele animatoren uit ons team
Enkele animatoren uit ons team

De jeugdsubsidie

Een financiële boost nodig voor het organiseren van een fuif of evenement in Merksem? Het district biedt  financiële ondersteuning. De jeugddienst helpt je graag om je subsidieaanvraag in orde te maken.

Vragen?

De jeugddienst helpt je graag verder met je vragen over kinderen en jongeren. Hebben wij de nodige expertise zelf niet? Dan zoeken we graag met je mee naar antwoorden.

Jeugddienst Merksem
Bredabaan 555
tel. 03 646 76 00
jeugddienst.merksem@stad.antwerpen.be

Dit artikel is gedeeld door