Contacteer stad Antwerpen

Vrouw zit in een autoFrederik Beyens

Parkeervergunning voor bewoners (bewonerskaart) aanvragen, verlengen of stopzetten

Woon je in een deel van de stad waar betalend parkeren geldt of in een blauwe zone? Dan kan je een parkeervergunning voor bewoners (bewonerskaart) aanvragen. Daarmee parkeer je gratis en zonder tijdslimiet in jouw bewonerszone.

Parkeervergunning aanvragen online (snelste manier)

Vraag je parkeervergunning online aan. Aanmelden kan via Itsme of eID.

Aanvragen

Parkeervergunning aanvragen via het zelfbedieningsloket (zuil) of via het invulformulier dat je per post opstuurt

Sinds 1 januari 2023 is het niet meer mogelijk om een afspraak te maken bij een stadsloket voor parkeervergunningen. Als het niet online lukt, raadpleeg dan de informatie hieronder over de verschillende alternatieven.  

 • Je bent eigenaar en de auto staat op jouw naam ingeschreven bij de DIV?

  Het volstaat om aan de zuil je nummerplaat en contactgegevens in te geven. Er zijn geen bijkomstige documenten nodig. Indien je wenst, kan je ook gebruik maken van het invulformulier op de website, dat je vervolgens per post opstuurt naar Mobiliteit en Parkeren, Team parkeervergunningen en -retributies, Grote Markt 1, 2000 Antwerpen. In dit geval dien je wel documenten mee te sturen. Hieronder kan je meer lezen over welke documenten je moet bijsluiten.
   
 • De auto staat niet op jouw naam? (bedrijfswagen, wagen ingeschreven op je zaak, wagen met medebestuurder (niet occasioneel), huurwagen of leasewagen)

  De zuil print een invulformulier dat je thuis verder moet aanvullen. Kijk na welke documenten je nog moet toevoegen volgens het formulier en stuur vervolgens per post een kopie van de documenten en het ingevulde formulier naar Mobiliteit en Parkeren, Team parkeervergunningen en -retributies, Grote Markt 1, 2000 Antwerpen. Het invulformulier kan je ook hier terugvinden om zelf uit te printen, dat bespaart je de verplaatsing naar een zelfbedieningsloket.

  Hier vind je meer info en een overzicht van de locaties van de zuilen.

  Let op! Aan een zelfbedieningsloket meld je je aan door je identiteitskaart in de zuil te steken en je pincode in te geven. 

Verwante info:

Dit artikel is gedeeld door