Parkeren op straatFrederik Beyens

Verkleining bestaande bewonerszones

Vanaf 1 april zullen bestaande bewonerszones, waar bewoners met een parkeervergunning voor bewoners gratis en onbeperkt kunnen parkeren, kleiner worden. Buiten de Singel komen er ook een heel aantal nieuwe bewonerszones bij.

Leaflet | Esri, NAVTEQ, DeLorme, Stad Antwerpen

Bestaande bewonerszones

De huidige bewonerszones zijn groot, met grillige en onlogische grenzen. Vanaf 1 april worden de bewonerszones kleiner en zullen ze meer overeenstemmen met de wijken. Zo zullen bewoners die in hun eigen buurt parkeren voorrang krijgen op bezoekers uit andere wijken. U zal dus niet langer met uw vergunning voor bewoners kunnen parkeren op andere plekken in de stad. Check uw nieuwe zone op het stadsplan hierboven. Zoekt u liever rechtstreeks op straatnaam, dan kan dat onderaan de homepagina

De bestaande parkeervergunningen voor bewoners worden automatisch overgezet naar nieuwe zones. U moet dus zelf niets doen.

Woont u buiten de Singel, in de 20e eeuwse gordel?

Zoek op het stadsplan hierboven op of u recht hebt op een parkeervergunning voor bewoners. Zoekt u liever rechtstreeks op straatnaam, dan kan dat onderaan de homepagina

Indien u recht hebt op een parkeervergunning kan u een aanvraag indienen via het e-loket van de stad Antwerpen met de zoekterm 'parkeervergunning voor bewoners'. Hiervoor hebt u een A-profiel nodig.

U kan uw parkeervergunning ook aanvragen na afspraak bij een stadsloket naar keuze. Die afspraak maakt u via het e-loket of via het stedelijk contactcenter op 03 22 11 333.

Aanvragen en documenten:

Parkeervergunning voor bewoners aanvragen

Dit is het formulier voor de aanvraag van een parkeervergunning voor bewoners

Aanvraag starten
Dit artikel is gedeeld door