Twee collega's babbelen aan de printer
Vrouw met glas water in de hand achter een bureau
Neem water per glas

Ga af en toe wat water bijtanken. Doe dat glas per glas in plaats van een karaf of fles op uw bureau te zetten. Zo bent u nog eens in beweging.

Vrouw eet buiten haar slaatje op
Eet niet snel aan uw bureau en zoek 'meelopers'

Ga - als het weer het toelaat - 's middags buiten lunchen of maak een wandeling. Combineer het eventueel met boodschappen die u in de buurt kunt doen. Met een frisse wandeling voelt u zich 's middags energieker en ervaart u minder stres ...

Vrouw op de fiets
Actief van en naar uw werk

Fietsen of wandelen is niet voor iedereen mogelijk. Maar u kan ook een halte eerder uit de bus of tram stappen en het laatste stukje wandelen. Of laat de roltrap in het station links liggen en kies de gewone trap.

Post-it op een bureau
Twee collega's nemen de trap
Neem de trap en doe mee aan Liftloze Maandag

Geef de lift vrijaf en neem de trap. Als een trede 18 cm is, een verdieping twintig trappen telt en u vier keer per dag naar de vierde verdieping gaat, beklimt u drie keer per jaar de Mont Blanc. U kunt natuurlijk ook enkele verdiepingen te voet doen.

Twee collega's overleggen aan een bureau
Nog meer tips met Start to Stand

Wil u nog meer tips op uw maat? Neem dan eens een kijkje op de website van Start to Stand. U komt er te weten hoeveel u zit, wanneer u zit en vooral hoe u dat kan veranderen.