Contacteer stad Antwerpen

Financiële ondersteuning en steunmaatregelen voor bedrijven

Nieuws

Financiële steun voor innovatie van producten of processen in je kmo. Dien je project in.

Financiële steun voor innovatie van producten of bedrijfsprocessen

Jij plant met jouw industriële kmo een product- of procesinnovatie die efficiënter energie zal verbruiken, duurzamer zal zijn of de digitalisatie van je bedrijf verbetert? Vanaf september kan je je project indienen bij de stad. Maar nu kan je al lezen waaraan jouw investering moet voldoen om in aanmerking te komen.

Toon meer

Aquature Technologies - Steffen Georg

Van afval naar groene energie met Aquature Technologies: is dit de waterzuivering van de toekomst?

De Britse start-up Aquature Technologies pioniert met het zuiveren van sterk vervuild afvalwater. Dat doen ze door het organische afval om te zetten naar groene chemicaliën, waterstof en andere CO2-neutrale brandstoffen. Met de steun van stad Antwerpen kon het jonge bedrijf hun technologie op kleine schaal testen via een pilootproject bij een brouwerij. Momenteel bouwen ze aan een commercialiseerbare installatie in BlueChem, die ze vanaf 2027 willen implementeren bij bedrijven in de voedings- en papierindustrie en in de landbouw. “Onze methode biedt een circulair en kostenefficiënt alternatief voor de energie-intensieve traditionele waterzuiveringsprocessen. Gezien de klimaatproblematiek zijn we overtuigd van het grote marktpotentieel”, klinkt het bij de oprichters Steffen Georg, Ahmed Ismail en Björn Pietruschka.

Toon meer

Nico Potvin

“Onze innovatie? Eén plek om al je merk- en communicatiemiddelen te beheren.”

Als ondernemer zal je het wel weten: het beheren van je merk wordt steeds complexer, zeker als je team groeit en ook partners jouw boodschap uitdragen. Kadanza wil dat merkmanagement eenvoudiger maken, zodat je meer kan bereiken met minder tijd en budget. In een vergaderzaal in de WATT-toren op de Mechelsesteenweg (wat een uitzicht!) deelt CEO en co-founder Nico ons zijn verhaal.

Toon meer