Contacteer stad Antwerpen

Sport en Beweeg Mee: sport voor volwassenen

Sport en Beweeg Mee zijn lessenreeksen in heel uiteenlopende sporten: van yoga, over aquazumba tot bootcamp. Sinds corona organiseren we ook online lessen voor wie liever van thuis uit sport. Wil je niet meteen inschrijven voor een lessenreeks? Dan kan je sommige sporten in het voor- en najaar ook boeken in losse lessen. Je sluit dan aan bij een vaste groep deelnemers die elke week een aantal extra deelnemers verwelkomen. Je kan elke week opnieuw kiezen en inschrijven.

Een vrouw pompt tijdens een les bootcamp outdoor

Zomer

In de zomermaanden juni, juli en augustus organiseren we korte lessenreeksen van drie tot zes lessen. Doordat de lessenreeksen sowieso een pak korter zijn dan in het voor- en najaar, organiseren we in de zomer geen losse lessen.

Ontdek een nieuwe sport met onze start-to's

Ook deze zomer zetten verschillende sportclubs hun deuren weer wagenwijd open voor jou. Zo kan je tijdens een korte lessenreeks kennismaken met de sport én de club. In ons start-to-aanbod: dans, baseball, schaken, oriëntatielopen en nog veel meer.

Inschrijven is mogelijk tot de donderdag voor de week waarin de les start.

Najaar

De lessen van het najaar starten half september. Al overtuigd van wat je wil doen? Verzeker je dan nu al van een plaatsje voor een van onze lessenreeksen.

Sport in de kijker: wandelvoetbal

Hou je van voetbal, maar dan rustiger? Of kan je door blessures niet meer ‘gewoon’ voetballen? Probeer dan wandelvoetbal, een variant met aangepaste regels. De meest opvallende regel: verboden te lopen. Maar onderschat het niet, want gemiddeld kom je aan 8.000 stappen per training. Het is ook de ideale sport om op latere leeftijd nog aan teamsport te doen. Zin gekregen? Inschrijven kan via deze link.

Losse lessen

In het najaar zijn er ook opnieuw losse lessen in ons aanbod. Je schrijft dan per les in maar sluit aan bij een vaste groep. Je bent dus heel flexibel en kan variëren maar je bent niet zeker van je plaats in een bepaalde les. Ook niet alle lessen kunnen als losse lessen gevolgd worden, omdat sommige lessen daarvoor te hard opbouwen. Inschrijven voor de losse lessen kan vanaf maandag 9 september voor alle lessen in de eerste week (week van 16 september). Daarna kan je telkens in de week voor een les inschrijven.

Bekijk het aanbod van lessenreeksen in het najaar en schrijf je meteen in via de blauwe knop hieronder.

Inschrijven

Volgende inschrijvingsdata lessenreeksen

  • voorjaar: inschrijven vanaf dinsdag 3/12 om 9 uur

Breng je A-kaart mee naar het zwembad

Als je ingeschreven bent voor een lessenreeks, kan je met je A-kaart de poortjes openen. Bovendien spaar je een punt aan de A-kaartzuil.

Wil je op de hoogte blijven van Sport en Beweeg Mee?

Schrijf dan in op onze nieuwsbrief. Je krijgt dan een bericht voor de start van elke nieuwe inschrijvingsperiode.

Klik hier om in te schrijven op de nieuwsbrief.

Vergeet je inschrijving niet te bevestigen via de link die je per mail ontvangt.

Meer info

Sporting A
tel. 03 338 97 23
sportenbeweegmee@antwerpen.be

Lees meer