Jeugd in Deurne Joost Joossen

Jeugddienst Deurne

De jeugddienst van Deurne is je aanspreekpunt, maakt je wegwijs in jeugdig Deurne en staat klaar voor elke jonge Deurnenaar met raad en daad.

Waarvoor kan je bij de jeugddienst terecht?

Weet je nog niet wat te doen in de vakantie? Geen probleem! De jeugddienst heeft een uitgebreid vrijetijdsaanbod voor alle kinderen en jongeren. Daarnaast organiseert de jeugddienst doorheen het jaar nog creatieve ateliers en verschillende feesten. 

Monitoren en ondersteuning

Wil je graag activiteiten begeleiden? Wij zijn steeds op zoek naar gemotiveerde jongeren om onze monitorenploeg te versterken.

Wil je iets organiseren met je jeugdvereniging of met vrienden? Wij bieden ondersteuning op maat. Dat kan financieel zijn in de vorm van subsidies of materieel via onze uitleendienst

Wat leeft er bij kinderen en jongeren?

Om het vrijetijdsaanbod te verbeteren onderzoekt de jeugddienst wat er leeft bij kinderen en jongeren. Zo startte de jeugddienst van Deurne in samenwerking met de stad Antwerpen in 2015 een inspraaktraject om de vrijetijdsbesteding van tieners in Deurne-Zuid in kaart te brengen. De antwoorden van de bevraagde tieners zijn verwerkt tot een inspraakdossier.

Daarnaast geeft de jeugddienst je ook de kans om je stem te laten horen over beslissingen van het districtsbestuur via de jeugdraad of andere inspraaktrajecten

Als jeugddienst overleggen we regelmatig met andere organisaties en diensten om zo de raakvlakken met het jeugdbeleid te ontdekken en op elkaar af te stemmen. 

Heb je toch nog vragen, opmerkingen of suggesties? Spring gerust even binnen.

Vanwege de grootte van het district hebben we op twee locaties een bureau: in de Tweegezusterslaan 47 en in het districtshuis van Deurne (Maurice Dequeeckerplein 1).

Meer info

Districtshuis
Maurice Dequeeckerplein 1
tel. 03 338 45 28

Tweegezusterslaan 47
tel. 03 326 19 41

jeugddienst.deurne@stad.antwerpen.be

 

Verwante info:

Dit artikel is gedeeld door