Jeugd in DeurneJoost Joossen

Jeugddienst Deurne

De jeugddienst van Deurne is uw aanspreekpunt, maakt u wegwijs in jeugdig Deurne en staat klaar voor elke jonge Deurnenaar met raad en daad.

Waarvoor kan u bij de jeugddienst terecht?

Weet u nog niet wat te doen in de vakantie? Geen probleem! De jeugddienst heeft een uitgebreid vrijetijdsaanbod voor alle kinderen en jongeren. Daarnaast organiseert de jeugddienst doorheen het jaar nog creatieve ateliers en verschillende feesten. Hebt u ondersteuning nodig als school, directie, leerkracht of ouder? U kan ook hiervoor terecht op de jeugddienst. Zij helpen u en verwijzen u indien mogelijk door.

Monitoren en ondersteuning

  • Wil u graag activiteiten begeleiden? De jeugddienst is steeds op zoek naar gemotiveerde jongeren om hun monitorenploeg te versterken.
     
  • Wilt u iets organiseren met je jeugdvereniging of met vrienden? De jeugddienst biedt ondersteuning op maat. Dat kan financieel zijn in de vorm van subsidies of spelmateriaal via de uitleendienst.

Wat leeft er bij kinderen en jongeren?

Om het vrijetijdsaanbod te verbeteren onderzoekt de jeugddienst wat er leeft bij kinderen en jongeren. Zo startte de jeugddienst van Deurne in samenwerking met de stad Antwerpen in 2015 een inspraaktraject om de vrijetijdsbesteding van tieners in Deurne-Zuid in kaart te brengen. De antwoorden van de bevraagde tieners zijn verwerkt tot een inspraakdossier.

Via oor.antwerpen.be werden afgelopen schooljaren kinderen en jongeren uit Deurne-Noord bevraagd i.v.m. het speelweefselonderzoek. Meer info hierover en de eind resultaten kan u terugvinden via de website.

Als jeugddienst overleggen we regelmatig met andere organisaties en diensten om zo de raakvlakken met het jeugdbeleid te ontdekken en op elkaar af te stemmen. 

Hebt u toch nog vragen, opmerkingen of suggesties? Spring gerust even binnen.

Vanwege de grootte van het district heeft de jeugddienst in Deurne twee locaties:

  • in de Tweegezusterslaan 47; 
  • in het districtshuis van Deurne, Maurice Dequeeckerplein 1

Meer info

Jeugddienst Deurne

Districtshuis
Maurice Dequeeckerplein 1
tel. 03 338 45 28

Tweegezusterslaan 47
tel. 03 326 19 41

jeugddienst.deurne@antwerpen.be

 

Verwante info: