Parkeerzones en tarieven

Antwerpen kent verschillende tariefzones in de binnenstad en districten.

Op het stadsplan ziet u meteen welk tarief waar geldt en op welke momenten u betaalt of een parkeerschijf moet leggen. Op straat vindt u de tariefinformatie ook op de signalisatie (oa. automaten, parkeerinformatieborden, verkeersborden).

Leaflet | Esri, NAVTEQ, DeLorme, Stad Antwerpen
  • Er is vrij parkeren op wettelijke feestdagen, 11 juli (Vlaamse feestdag) en zondagen. In zones waar in het weekend en ’s avonds veel activiteiten plaatsvinden (rond het Sportpaleis, Antwerp Expo…) gelden deze regels voor vrij parkeren niet altijd en checkt u best de plaatselijke signalisatie. 
  • Parkeertijd geldt altijd voor de (betaalde) tijdsduur per nummerplaat, binnen dezelfde zonecode. Opzoeken waar welke zonecode geldt kan via een onlinetool. Per zonecode heeft u dagelijks één keer recht op gratis parkeertijd. Let op: ook voor gratis parkeertijd moet u een parkeersessie starten aan de automaat, via sms of app.
  • Komt u voor enkele uren naar het stadscentrum? Dan is het vaak handiger en goedkoper om uw auto op een P+R aan de stadsrand te parkeren of in een van de publieke parkings.

Verwante info: