Contacteer stad Antwerpen

Parkeren en mobiliteit

Populair

Meld, vraag of zeg het ons

Nieuws

Extra Shop&Go-plaatsen in historisch centrum

De stad heeft Shop&Go-plaatsen ingevoerd in de Lange Gasthuisstraat, Minderbroedersrui, Oudevaartplaats en Paardenmarkt. Bezoekers kunnen er max. 30 minuten betalen parkeren tijdens de winkeluren. Buiten de winkeluren en op zon- en feestdagen kunnen enkel bewoners en vergunninghouders op deze plaatsen parkeren.

Wijziging parkeervergunning voor ondernemingen en extra Shop&Go-plaatsen in binnenstad

Vanaf 1 januari 2024 wijzigen er enkele zaken aan de parkeervergunning voor ondernemingen. De lijst met beroepscategorieën wordt uitgebreid en je zal ook een week- en maandvergunning kunnen aankopen, naast de bestaande dag- en driemaandenvergunning. Daarnaast zullen er vanaf 1 februari 2024 Shop&Go-parkeerplaatsen worden voorzien in de Lange Gasthuisstraat, Minderbroedersrui, Oudevaartplaats en Paardenmarkt.

Aanpassingen parkeerreglement

Sinds begin augustus geldt in het historisch centrum een parkeerzone waar enkel bewoners en vergunninghouders nog op straat kunnen parkeren. Daarmee werkt de stad aan een voetgangersvriendelijk historisch centrum. Vanaf 1 oktober zullen meer ondernemingen een parkeervergunning kunnen aanvragen en worden de tarieven en zonering van deze vergunning gunstiger gemaakt. Verder komt er een verduidelijking van welke voertuigen wel of niet geregistreerd kunnen worden voor vervoer van personen met een handicap. Tot slot wordt vanaf 1 december een deel van de bestaande lichtgroene zone in de Harmonie- en Brederodewijk uitgebreid.