Contacteer stad Antwerpen

Ingenieur, projectleider of stedenbouwkundige? Ontwerp jouw Antwerpen van morgen.

2 ingenieurs aan het werk op de Noorderlijn

Antwerpenaren rekenen op knappe koppen die mee willen bouwen aan hun stad. Als starter of met flink wat ervaring op zak. Hier werk je mee aan een veelheid van projecten en kan je genieten van de zichtbare resultaten van je werk: van prachtige projecten als de nieuwe Scheldekaaien, sorteerstraatjes of fietspaden, van aantrekkelijke buurtpleintjes en gezellige winkelstraten, van belangrijke nutswerken of grote bouwprojecten.


Talent is welkom: vacatures

We zoeken voortdurend naar ingenieurs, architecten, projectleiders of urban planners in 3 grote sectoren: publieke ruimte, onderhoud civiele bouwwerken en mobiliteit & parkeren.

Bekijk hier alle vacatures voor ingenieurs, architecten en technisch projectleiders

Over onze teams

Team mobiliteit en parkeren

Een aangename stad begint onder andere bij een sterk parkeerbeleid met projecten zoals park & rides, park & walks, buurtparkings en ondergrondse parkeergarages.

Team publieke ruimte

Aan de stad van morgen werken we met vele handen samen, over de verschillende stadsdiensten en districtsgrenzen heen. Bij elk project streven we naar een geïntegreerde aanpak.

Team civiele bouwwerken

De Brabantstunnels, de Ruien, de Scheldekaaien, ...: deze civiele bouwwerken of ‘kunstwerken’ behoren tot de meest iconische infrastructuur van de stad Antwerpen.

Hoe komt de stad van morgen tot stand?

Hoe onze ingenieurs hun job ervaren

4 goeie redenen om ingenieur te worden bij de stad

Je neemt je projecten zelf in handen

Bij de stad nemen ingenieurs mee beslissingen in plaats van enkel uit te voeren. Je bent mee de eigenaar van jouw projecten en stuurt ze mee aan.

Je werkt aan projecten die gezien (mogen) worden

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen en een knooppunt voor studenten, pendelaars en bezoekers. Je werkt aan projecten die door veel mensen worden gezien. De kwaliteit die jij toevoegt, maakt een groot verschil.

Je familie

We werken met een flexibele 38-urenweek. Overuren mag je compenseren en over thuiswerk valt te praten. Je krijgt 35 verlofdagen en een loonpakket waar je mee kan thuiskomen.

Je werkt niet alleen

Voor jouw projecten werk je samen met collega's van verschillende diensten. Denk aan vergunningen, werftoezichters, mobiliteit, klimaat ... Onze ingenieurs leren de stad ook van binnenuit kennen.