Contacteer stad Antwerpen

Frederik Beyens
Bewoners tuinstraat AziëlaanJeroen Broeckx

Woon- en tuinstraten

Een straat met voldoende ruimte voor groen, een plein waar collectief water opgeslagen kan worden om de bodem in jouw wijk te verbeteren? Allemaal goede ideeën die aan bod kunnen komen in een woon- of tuinstraatproject.

Onder de paraplu van 'Vlaanderen breekt uit' en 'Antwerpen breekt uit', zet Wilrijk mee de schouders onder het aanpassen van straten en pleinen op een zo klimaatrobuust mogelijke wijze. Toegegeven, het proces is nog jong en we moeten nog veel leren, maar samen met de betrokken bewoners willen we Wilrijk aanpassen zodat we nog zo min mogelijk last hebben van hitteeilanden, lokale droogte of plaatselijke wateroverlast.

Rollen we dit enkel uit in een select aantal straten? Neen... dat is uiteraard de bedoeling niet. Maar de straten die momenteel zijn opgenomen in het traject van de woon-en tuinstraten gelden wel een beetje als leerschool. De lessen die we daaruit trekken, nemen we mee naar alle andere straten en pleinen die we in de toekomst onder handen willen nemen.

Neem dus, via deze link, zeker eens een kijkje naar wat dit voor jou kan betekenen. Tijdens het voorjaar van 2021 starten we het proces om een eerste straat om te toveren tot 'woonstraat'.

Welke straten worden er opgenomen in dit project?