Bezoek het grootste Antwerpse bio-ecologisch passief kantoorgebouw

Tijdens Open Wervendag kan u het nieuwe kantoorgebouw Mundo-a bezoeken. Dit gebouw is een unieke blikvanger aan de Turnhoutsebaan. Bovendien is het een duurzaam pareltje in houtskeletbouw.

Op zondag 6 mei kan u tijdens Open Wervendag eenmalig kennismaken met Mundo-a. Dit bio-ecologisch passief kantoorgebouw vult sinds kort een leegte op langs de Turnhoutsebaan.

Die dag kan u ook terecht in het EcoHuis om meer te weten te komen over duurzaam bouwen en verbouwen. De rondleidingen en infosessies zijn gratis, maar u moet wel even vooraf inschrijven.

Programma Open Wervendag EcoHuis

    Uur Activiteit
10 tot 17 uur (doorlopend) bezoek het nieuwe gebouw langs een uitgestippelde route met infopanelen
10 tot 17 uur (doorlopend) bezoek de expo’s ‘Minder grijs, meer groen’ en ‘Meer doen met minder’
10 tot 17 uur (doorlopend) bekijk de maquette van het gebouw en het nieuwe voorplein + een timelapse over de werken
10 tot 17 uur (doorlopend) geniet van een drankje in het EcoCafé
Vanaf 11 uur tot 16 uur Op het uur en het half uur start van een gegidste rondleiding doorheen het nieuwe gebouw (reserveren, slechts 20 deelnemers per rondleiding)
14 tot 15.30 uur werksessie BENOveren (Pixii)
15 tot 16.30 uur werksessie Houtskeletbouw (VIBE)
10 tot 14.30 uur (op afspraak) Ecobouwadvies bij jouw eigen verbouwplannen

Inschrijven rondleiding

De plaatsen voor de gratis, gegidste rondleidingen doorheen het nieuwe gebouw zijn beperkt. U krijgt uitleg van de architecten (B-architecten) en de aannemer (D'Hulst-Van Rymenant en Thys) over de werken en de uitdagingen van dit project.

De rondleidingen beginnen om 11 uur en duren ongeveer 45 minuten. Op elke uur en elk half uur start er een nieuwe rondleiding. Verzamelen op het overdekte binnenplein.

U schrijft zich in door een mailtje te sturen naar ecohuis@stad.antwerpen.be, vermeld het uur en het aantal personen.

Momenteel is de werf enkel te bezoeken via een trap. Bezoekers in een rolstoel kunnen wel het binnenplein en EcoHuis bezoeken.

 

​Inschrijven werksessies en Ecobouwadvies

In de namiddag kan u terecht in het EcoHuis voor een sessie BENoveren, dat is beter renoveren, gegeven door Pixii (het vroegere PassiefHuisPlatform). Of u volgt een sessie omtrent de voordelen van werken met houtskeletbouw, gegeven door VIBE.

Wenst u zelf duurzaam te verbouwen, maar zit u nog met een aantal vragen. Boek dan een gratis Ecobouwadvies bij één van de aanwezige architecten.

Al deze sessies worden u gratis aangeboden, maar u moet wel even vooraf inschrijven via ecohuis@stad.antwerpen.be of 03 217 08 11.

 

Praktisch

Zondag 6 mei 2018

10 tot 17 uur

Turnhoutsebaan 139, 2140 Borgerhout

meer info: 03 217 08 11 of ecohuis@stad.antwerpen.be 

meer info Mundo-a: 03 500 13 10 of www.mundo-a.org

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!