Contacteer stad Antwerpen

Energie, isolatie en water

Ook interessant

Nieuws

Natuurinclusief bouwen in de stad

Als je op een warme Antwerpse zomeravond van een terrasje geniet, kijk dan zeker ook eens naar boven. Zie en hoor je gierende vogels elkaar najagen met hun sierlijke vliegkunsten? De bijzondere gierzwaluw vertoeft maar een korte periode in ons land, maar maakt onze omgeving een pak leefbaarder. In dit artikel lees je welke inspanningen de stad levert om de gierzwaluw hier te houden.

Een warme bel-etagewoning met een tuin die uitnodigt

Enkele jaren geleden stond architecte Lente Dewilde op een kruispunt. Ze had een bureauruimte nodig en die zou ze moeten huren of kopen. En toen viel ze op de bel-etagewoning in Deurne die nu haar thuis én werkplek is.

Wie smal woont, moet slim verbouwen

Toen Natascha en haar man hun rijwoning in Berchem voor het eerst bezochten, was het nog een aaneenschakeling van koterijen. Het huis was (en is) smal en de vorige eigenaars bouwden dan maar ruimtes achter elkaar. “De grootste uitdaging was mijn man overtuigen om de woning te kopen”, herinnert interieurarchitecte Natascha zich nog goed. “Dit was zo’n typische woning waarbij je voorbij het zichtbare moest kijken.”