U bent hier


 

Een stralend innerlijk en uiterlijk voor iedereen

 

Binnenste Buiten is een uniek sociaal project van de stad Antwerpen dat sinds 2005 mensen in een kwetsbare situatie versterkt door in te zetten op hun binnenkant (empoweren, zelfvertrouwen, zelfwaarde, stressreductie…) en hun buitenkant.

‘Wie zijn innerlijk verzorgt, straalt dat naar buiten uit.

Wie zijn uiterlijk verzorgt, voelt zich vanbinnen beter’.

Het doel is om mensen te ondersteunen bij hun zelfzorg en zo meer kansen te creëren op tewerkstelling, sociale contacten, het huren van een degelijke woning… meer kansen op een menswaardig bestaan.

Het team van Binnenste Buiten begeleidt klanten individueel en organiseert workshops en cursussen rond thema’s als presentatie, hygiëne, zelfvertrouwen, stressreductie en gezondheid.

In zijn kledingwinkel biedt Binnenste Buiten volwassenen en kinderen nieuwe kleding aan. In het naaiatelier kunnen klanten terecht voor retouches. De medewerkers van het atelier verwerken ook kleding en stoffen tot nieuwe producten. Binnenste Buiten hanteert dan ook een upcycle-filosofie: kledingoverschotten en stoffen krijgen een nieuwe bestemming, kleding wordt hersteld of wordt herwerkt tot nieuwe producten.

Werkervaringsklanten werken tijdelijk in de kledingwinkel, de administratie of het naaiatelier. Ze krijgen hiervoor de nodige begeleiding met het oog op activering en competentieversterking. Het verhoogt hun kansen op succes bij het solliciteren en bevordert hun doorstroom naar de reguliere arbeidsmarkt.

Binnenste Buiten organiseert “train de trainer” workshops over het bespreekbaar maken van een slechte hygiëne bij cliënten.

Steun ons!

  • Word leverancier/partner
  • Doneer je jeansbroek
  • Doe een gift
  • Koop onze afgewerkte producten