Contacteer stad Antwerpen

Maak samen met WiBi de Wilrijkse bijenwandeling

Ga jij op stap met WiBi? Maak een gezellige gezinswandeling en ontdek de leukste groene plekjes van Wilrijk.

WiBi is een op-en-top Wilrijkse bij die nooit stil zit en gek is op bloemen en planten. Hij zoeft langs negen mooie plekjes in het district waar het leuk verblijven is voor bijtjes zoals hij. Waarom? Dat ontdek je onderweg.

‘Op stap met WiBi’ is een leuke wandeling van ca. 5 kilometer voor het hele gezin die je langs groene plekjes voert. Onderweg is ook voldoende ruimte om even uit te blazen, te picknicken of te ravotten. 

 

Hoe begin je eraan?

In het districtshuis (Bist 1) of de jeugddienst (Heistraat 34a) vind je een gratis wandelkaart van WiBi. Daarmee kan je de wandeling aanvatten. Je kan ook de route zonder kaart volgen dankzij de QR-codes die je op elke locatie kan scannen.

De bijenwandeling heeft geen startpunt. Je kan dus beginnen op elke van deze 9 locaties:

  • De prairietuin aan de Bist.
  • Het grasveld achter de heuvel in het Steytelinckpark.
  • Het Dokter Donnyplein.
  • De boomgaard aan de volkstuinen Vinkenvelden nabij de Wilsonweg.
  • Het wandelpad langs de gracht van Fort 6.
  • De toegang tot het Park van Eden in de Doornstraat.
  • Het bijenhotel in het Park van Eden.
  • De toegang tot het Park van Eden aan de Krijgslaan.
  • De wilg op de hoek van de Boekstraat en de Oudestraat.


Je kan de wandeling maken op elke dag van de week. De route is perfect toegankelijk voor rolstoelen of babywagens, maar kan evengoed met de fiets worden afgelegd. Onderweg moet je enkele keren een drukke baan oversteken. Wees voorzichtig en respecteer de verkeersregels!

 

Wandelkaart van de bijenwandeling.


WiBi volgen? Scan de QR-code!

Voorbeeld van een infobord
Voorbeeld van een infobord.

Neem zeker je smartphone mee. Op elk van de negen plekjes vind je immers een infozuil. Scan de QR-code, die je vindt op de infozuil, om meer te leren over bijen en hoe ze te helpen. Er zijn ook enkele 'bij'zonder leuke doe-opdrachtjes die je samen kan uitvoeren.

Een QR-code is een vierkante veld met zwarte blokjes. Je kan deze scannen met een app je smartphone. Enkele voorbeelden zijn QR-code reader (Android), QR Droid Code Scanner (Android), QR Reader (iPhone) of QR scanner (iPhone).

 

Geen tijd om de volledige wandeling te doen?

Bezoek hieronder de webpagina's van de verschillende locaties. Zo leer je meer over bijen en hoe ze een handje te helpen. 

 

Lees meer

Ook interessant